Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Søster søster PDF Udskriv Email

Søster, søster

 

Jennifer Weiner
Søster søster
475 sider
Turbulenz

Ændrer vi os, eller ændrer verden os?
Det er jo altid et spørgsmål om temperament, hvad vi tror på, om vi er 100 procent selvansvarlige, eller om vi tror på noget, der er større end os selv.
Romanen er den gammelkendte historie om to søskende, hvis personlighed fra begyndelsen hver især ser ud til at kortlægge deres vej frem. Så sker der noget undervejs, der gør, at det næsten ser ud, som de bytter plads.
Vi er i Detroit i halvtredserne. Jo er en rebelsk drengepige, som gerne vil ændre verden, mens Bethie ønsker sig en rolle som hjemmegående husmor.
Forfatteren putter lidt Vietnamkrig, Woodstock og 60ernes kvindefrigørelse ind i romanen, og hermed er grundlagt lagt for, at de to forudlagte skæbner nærmest bliver sønderflået.
For hvad stiller man op, når man er på usikker grund og nærmest skal begynde forfra i livet.
Også en abortklinik kommer vi forbi.
Det vælter rundt med navne og geografier, vi kommer også lige et smut til Nepal og Indien:
Det fungerer fint nok alt sammen. Også de konflikter, som søskende har indbyrdes af meget små og siden meget store karakterer.
Og også de forsoninger, der skal til for at gøre liv mere runde og hele.


Jennifer Weiner skriver godt, og hendes beskrivelse af stemningen under festivalen er som taget ud af Woodstock-filmen. Rigtig flot. Man kan indvende, at romanen er lige lovlig lang. Men man er da godt underholdt, og det virker som om, forfatteren lige pludselig finder på noget nyt, en ny lokalitet, en ny person, som hun portrætterer fint og dermed kommer til at fungere fint i konteksten. Så på den måde er romanen lige pludselig ikke for lang.