Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Uffe mod magten PDF Udskriv Email

Uffe mod Magten - Morten Reimar

Morten Remar
Uffe mod magten
368 sider
Momenta

 

Man må sige, at bogen her næppe har kunnet blive mere aktuel set i lyse af den ballade, Alternativet har været genstand for, udsat for, katalysator for. Alt muligt. Det er mere end symbolsk, at Uffe Elbæk på omslaget står og tager sig til hovedet.

 

Hva´ nu bette mand . . .  

En  temmelig begavet journalist, Morten Reimar, tog Alternativets stil om åbenhed og gennemsigtighed på ordet, og så fulgte han ellers i hælene på partiets stifter og var med ved partiets interne møder og har set dem strække sig ud i fuld højde, når de for alvor troede på, at naturligvis kunne Uffe blive statsminister, eller når Uffe skal pumpe cykler og afsted til Dronning Louises Bro. Og vi er også med, da Grünfeld-sagen får en masse i partiet til at ramle. 

 

Vi er i  minut-til minut-form med, når partimedlemmerne stiler mod påskeferie, vi er med, når der bliver gjort holdt bag en tankstation ved Sorø, vi får en rigtig, rigtig, rigtig god historie om Elbæks fortid, om hans tid i kollektivet i Aalborg, om hans rejse til USA, om hans arv på 100.000, og om, at han paradoksalt nok i sin ungdom meldte sig ud af et parti, fordi han var træt af hele tiden at være imod noget.

Vi er også med på første parket og oplever medlemmernes frustrationer, da det går op for dem, at andre partier højre om har overtaget de grønne erklæringer og bæredygtihedens vælgertække.

Og vi er med første gang, han får sagt til en journalist, at han da bliver glad, hvis der er nogen, der vil udfordre ham som partileder.

Morten Reimar har skrevet et stykke dansk politik på en rigtig morsom, vedkommende, seriøst iagttagende og spændende måde.

Vi får alle øh-erne med, når Uffe Elbæk skal klimadebatere på TV og debattere om alt muligt andet, og det er fint af forfatteren, at han får alt det med, og også de kommentarer, som Pernille Vermund får med, for det fortæller lidt om, hvor forskelligt de to partier er ikke bare i holdning men også i udtryksform.

En bog der skal læses hvis man er interesseret i, hvad der kan lade sig gøre i dansk politik og hvor hurtigt det kan gå begge veje afhængigt af omstændighederne.

 

Bogen er både sjov, vedkommende, lærerig og pirrer til nysgerrigheden. Skrevet i en dokumentarisk stil med dramatiske touch, hvor der bliver gået til stålet på den måde, at læseren kommer helt, helt tæt på det virkelige begivenheder.

Så kan vi ikke få det bedre.