Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Når det mørkner PDF Udskriv Email

Når det mørkner Jørn Lier Horst 9788770073028

Jørn Lier Horst
Når det mørkner
197 sider
Modtryk

 

 

Vi smager rigtig meget på firserne i den nye Horst-roman. Fattigfirserne hvor ting var dunkle, sneen falder tungt, et brutalt røveri, en patruljevogn der accellererer (det gør den på en eller anden måde meget sjældent i 2020, her spurter den afsted) , fra tagbjælkerne hang kæder og tykke tove med taljer og kroge. Snavsede traktordæk, to jernringe, lyskegler hen over gulvet. På en eller anden måde hører beskrivelserne af lokationerne firserne til, det ved vi fra krimier i tv og bøger fra dengang. Det har forfatteren fanget godt.
Vi kommer også et smut tilbage i halvfjerdserne, hvilket er naturligt, idet vi er vidne til Wiliam Wistings første sag som både nybagt far og nybagt politibejent.
Midt i forsøget på at være med til at opklare et røveri, som så bliver overtaget af mere erfarne politimænd, bliver han ledt på sporet af en anden forbrydelse. Uopklaret, uopdaget, fra 1920erne, og han bliver ført til den gamle, forfaldne lade men ovennævne isenkram og andre gode sager.

Bogen her bliver en slags appetitvækker for resten af Wisting-serien. Vi følger Wistings vej ind i efterforsknings-branchen, og det er ganske spændende og glimrende fundet på, at vi får lov at mærke den ambitiøsitet, iver og også usikkerhed, der følger med, når man er på vej ind i et politiarbejde og så oven i købet finder sin "egen sag", der skal forme ham som politimand i de øvrige krimier med Wisting.
Det er også spændende at læse om mødet mellem unge og ældre polititraditioner, hvor unge Wisting ikke bare gider sidder og bælle kaffe i sig på en politistation men vil ud og virke blandt forbrydere og andet godtfolk. Han VIL noget med sit liv og sin karriere. Han er initiativrig og stræbsom. 
Vanligt er en Horst-roman udstyret med et godt plot, og som læser skal man dog ikke forvente, at den er helt som andre Wisting-udgivelser. Det er mere en beskrivelse af opbygningen af en politimand og en platform, hvorfra han kan arbejde.
Man får en anderledes og positiv forståelse af Wistings senere virke ved at læse denne udgivelse.