Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Ringenes herre og filosofien PDF Udskriv Email

Thumbnail

Gregory Bassham & Eric Bronson
Ringenes herre og filosofien
295 sider
Frydenlund


Ringenes Herre
har altid været et skønt univers at bevæge sig. At tolke universet, dets kræfter og individer har altid været næsten en endnu større glæde. Man behøver ikke have den store interesse i eller forudsætninger udi filsofi for at dykke ned i bogen her, selv om den i bund og grund er smækfyldt med filosofi og overvejelsesr til tilværelsen. Tingene bliver listet ind i en, hvis man har læst om alle de små, gemytlige hobitter, man bliver mættet indefra uden at tænke på noget som helst.
Bogen er en slags diskussonsbog, hvor akademikere og filsoffer, der "er blevet sat til" at tolke og diskutere forskellige aspekter af Ringenes Herre. Bogen er så at sige delt op i forskellige dele, først diskuteres ringen, så lykkebegrebet, så godt og ondet, dernæst tid og dødelighed. Dernæst drager bogen en slags konklusion om, hvad vi kan lære.
Og tag ikke fejl: Bogen er vidunderlig i sin opbygning, særdeles vedkommende og let læst. Vedkommende fordi den på alle måder cementer og drager parallel mellem, at hobitterne, muntre og godmodige, som de er, kan sidder og hygge sig med enkle ting på kanten af afgrunden, minte og ukelige, når de bliver udsat for lidelser og strabadser.
Visse steder fornemmer man, at filosofferne bliver mere end diskussionslystne og ser på emnerne som moralsk fordærv, lykke, inddragelsen af det gode som baggrund for det onde osv osv. med stor alvor og nidkærhed, at det hele KUNNE ende med at blive komisk.
Men befrielsen i læsningen opstår, fordi forfatterne er dygtige til ikke at lade emnerne strande i hvirvelvinde og akademisk selvoptagethed men er optaget af, at stoffet skal formidles, så menigmand kan forstå det.
Og det lykkes. Der er mange, rigtigt gode dragninger og sammenligninger mellem hobbit-universet og så vore moderne tider på jorden, hvor mennesket fortsat, ifølge bogen, har et behov for at være gode, hjælsomme, kærlige og følsomme.
Nogle steder i bogen kan man finde en decideret opskrift på at være lykkelig. Vi vil være frække nok til at sige, at nye læsere kan begynde her. Og så bevæge sig baglæns ind i universet og se på, hvordan mennesker og hobitter bliver rigtigt lykkelige og glædesfyldte.