Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Pupiller udvider sig i mørke PDF Udskriv Email

pupiller udvider sig i mørke - bog

Hans Frederik Munch
Pupiller udvider sig i mørke
247 sider
Brændpunkt

 

Godt ideoplæg Men . . .  

For mange stemninger, for lidt handling. For meget navlepilleri, for lidt vedkommende. Særligt i bogens første halvdel.


Forlaget skriver:

  "Pupiller udvider sig i mørke" er en moderne dannelsesroman. Der veksles mellem stille timer i bornholmske skove og euforisk elendighed i den københavnske nat. Romanen beskriver et fald ned gennem tilværelsen, hvor erkendelsen om at turde leve et anderledes liv langsomt viser sig. "Pupiller udvider sig i mørke" handler om at miste og om at finde, om cancer, familie og kærlighed. "Pupiller udvider sig i mørke" er relevant, fordi den behandler de helt store emner: kærlighed, ensomhed, svigt, sorg, familie og den lunefulde energi, der kan forekomme efter et stort tab. Målgruppen er begge køn mellem 20 og 50 år. Romanen er inspireret af bøger som "Stille dage i Kliché" (Henry Miller), "Den som blinker er bange for døden" (Knud Romer), "Mod Kunsten" (Tomas Espedal), "Der bor Hollywoodstjerner på vejen" (Maria Gerhardt).

 

Vi må så sige, at forfatteren vist har kigget lovlig meget mod andre horisonter og set lidt for meget efter, hvor man kunne lade sig inspirere for at få et hit. Sådan virker det i hvert fald.
Jeg vågner på. Jeg rejser mig op. Jeg tager en øl. Jeg lever jo, som om verden er min legeplads.  Jeg taver gennem byen uden mål og med - bare med mig selv og mine tanker, der endnu er kolde. København er afdæmpet, ikke en vind rører sig, alt er hvidt og skarpt.
Øh, hvordan er noget hvidt og skarpt, og hvordan mon tanker er kolde.
Vi spørger bare. Vendinger som disse lyder måske smarte nok, men man kan ikke rigtigt se tingene foran sig.
Og det hæmmer læseoplevelsen så meget, at man er på nippet til at opgive bogen.
Mod slutningen sker der dog noget, hvor dialogerne bliver mere heftige, og handlingen begynder at rykke på sig. Direkte sjove vendinger kommer op, og det er måske her, guldet ligger. Det er bare for længe om at blive gravet frem. Også selv om handlingen øjensynligt handler om et menneske i krise efter et tab, som så alligevel finder vejen frem til sidst.