Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Genforeningen PDF Udskriv Email

Cover

Hans Schultz Hansen
Genforeningen
100 sider
Aarhus Universitetsforlag

Man kan hurtigt komme til at kløjs i materiale og udsendelser og historier om genforeningen. Derfor er det rart med små, overkommelige lekturer som denne i serien af 100 danmarkshistorier fra Aarhus Universitetsforlag. 
Vi får i korte vendinger hele optrækket til Genforeningen, lige fra den amerikanske præsident Wodrow Wilsons nationalprincip, fine fine illustrationer af afstemningsplakaterne fra dengang, afskedigelsen af ministeriet Zahle den 29. marts 1020, det berømte billede af kongen til hest i Sønderjylland og som kuriosum en sjov tegning af Stauning, der holder tale ved en genforeningsfest i 1930, bevogtet af skjulte soldater.
Hans Schultz-Hansen har rigtig godt fat i stoffet, vi kommer langt omkring og kan lade tankerne vandre ikke alene mod genforeningen, men hvad der skabte den, hvad der gik forud, og hvad der er kommet bagefter.
Vi kommer meget tæt på tankerne i de enkelte involverede, og forfatteren har også godt fat i de historiske linjer OG den inderlighed, hvormed mange danskere kæmpede for at bevare deres stolthed for enhver pris.
Dejlig læsning der giver et roligt og godt indblik i en væsentlig del af danmarkshistorien.