Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Drengen fra Godhavn PDF Udskriv Email

Drengen fra Godhavn

Ole Tornbjerg
Drengen fra Godhavn
320 sider
Politikens Forlag

 

Set bagudrettet og med al den viden, vi idag har om drengene fra Godhavn, filmatiseringen og undskyldningen fra statsministeren, så giver det fortsat mening at læse denne, undskyld udtrykket, skrækkelige bog. Skrækkelige bog ment på den fede måde hvor ydmygelser, fornedrelse, hån og spot og korporlig afstraffelse og kaskader af børns angst står overfor det uhyre, som forstanderen på Godhavn viste sig som.
Og den undren, hvormed ledelsen på Godhavn overfor myndigheder kunne slippe afsted med at behandle børnene sådan.
Idag som paperback og dengang, bogen udkom i 2015.
13-årige Kalle Skjold pjækker fra skole for at tjene lidt ekstra penge på slagteriet og for at bygge huler i lergraven med vennerne. Så ryger han uden yderligere forklaring på Godhavn, der bliver styret af stramme regler og nærmest dæmonisk vold styret af den brutale Christian Bang. Hver dag bliver en kamp for overlevelse, og Kalle tænker kun på at komme væk og hjem til sin mor.
Bogen er barsk læsning, uendelig barsk, og vi ser naturligvis ikke åbenlyst, at der i vore dage hersker samme mentalitet på børnehjem som dengang. 
Når børn lige pludselig befinder sig midt i en hængningsscene, så er vi altså derude, hvor man godt kan forstå noget af den ondskab, man vokser op med og lige pludselig ser omkring sig, at voksne fortsat smider om sig med. En direkte forlængelse af barndommen.
Ondskab kan ikke undskyldes, men den kan forklares, og her er Drengen fra Godhavn en god indpisker.
Nogle, der bliver udsat for stor mobning, fornedrelse og ondskab kommer ud på en anden side med stor angst, følsomhed, fremmergørelse, isolation. Andre går direkte videre ud og bliver storkriminelle.
Det er vigtigt med udgivelser som denne, der nu igen bliver bredt ud til læserne i ny udgave, paperbacken, for at forstå nogle mønstre i samfundet, der KAN udvikle sig til rystende adfærd og grumme handlinger. De stakkels små uskyldige børn. Spørgsmålet er lige så meget, hvorfor sagen har fået så stor bevågenhed. Er det, fordi vi et sted kan genkende os selv som offer eller måske endda bøddel.
Værd at overveje.