Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Jeg forsvinder i mørket PDF Udskriv Email

jeg forsvinder i mørket - bog

Michelle Mcnamara
Jeg forsvinder i mørket
303 sider
 

Hr. Ferdinand 

Det er smart, at man nutildags på Google Earth kan finde de veje, ruter, steder og byer, som en seriemorder for mange, mange år siden forbrød sig i, og som han nu er fængslet i.
Det griber en at finde ud af, hvor langt, der er fra politistationen i Santa Barbara og så til de forskellige lokationer i nabobyerne, hvor seriemorderen fandt sine ofre.
Den slags griber en i denne meget fængslende true-crime-historie om en af seriemorderne i USA.
Man skal holde tungen lige i munden for at få det optimale ud af bogen.
Men så er der også smæk for skillingen.
I mange år undslap forbryderen, der nu er kendt som Joseph James DeAngelo. Han var i mange år tilbage i firserne kendt som The Golden State Killer, East Area Rapist og Diamond Knot Killer. Han begik mere end et halvt hundrede voldtægter og seks brutale mord. Så forsvandt han lige pludselig og gik under politiets radat.
En menneskealder senere begynder true crime-journalisten Michele McNamara at interessere sig for sagen. 
Og det er altså det, der er kommet den her bog ud af.
Som er en af de tråde, der førte til anholdelsen af forbryderen.
Som et kuriosum nåede forfatteren ikke at færdiggøre bogen før sin død. Den sidste finish måtte hendes mand stå for sammen med en journalist og en researcher.
True-crime-genren er populær, naturligvis ikke mindst fordi man kan forholde sig til bogen på en helt anden måde end fiktionslitteratur. Her har forbryderen gået, her har han drukket sin kaffe, i det her hus er han brudt ind. Man er nærmest med på detektivernes rute - og endnu bedre for yndere af genren: Man kan gå i forbryderens fodspor; den slags gummisko havde han på, dette stof rev han i stykker over offeret, her fik han sin udløsning på offeret.
Den slags er der masser af i den nye bog her. Adresser, mistænkelige steder, mistænkte med afvigende personligheder, en voldtægt og så ellers en pause i køkkenet med en Ritz-kiks.
Derfor er det en topper i genren.