Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Livsopgaver PDF Udskriv Email

livsopgaver - bog
Katrine Marie Guldager
Svend Brinkmann
Livsopgaver
344 sider
Politikens Forlag

 

Samtalebøger er vigtige. De er endda særdeles vigtige i en tid, hvor mange af os passer vores daglige dont, og kun fragmenteret har overskud til den omgangskreds, som i bund og grund skulle berige en med nye tanker og afsæt til livet.

Nu har Guldager og Brinkmann så udgivet en samling af de klummer, de har skrevet indenfor de seneste to år.

Almindelige, fornuftige, enkle og vise tanker. Som vi alle et sted har, men som ikke altid bliver påvirket og trigget og kommer frem i lyset.

Det er så skønt at få en bog som den her serveret med de tanker, man ind imellem selv har et sted, har lyst til at udvikle og så kan blive bekræftet i, at to så forskellige forfattere med en trods alt vægtig pondus kan give gode råd så klart og direkte og sige det, vi ikke selv får hverken sagt eller ment i dagligdagens stressede tilværelse.

Hør f.eks. nogle af Katrine Marie Guldagers punkter på guiden til gode famileforhold:

* Find dig i at dine familiemedlemmer er nogle helt andre end dig selv, vil noget helt andet. De er ikke til for din skyld. Det, der betyder sindssygt meget for dig, er måske ligegyldigt for dem.
* Affind dig med at i familierelationer bliver vi alle skuffede.
*Lad være med at bagtale andre familiemedlemmer. Voksne mennesker mobber ikke, medmindre de vil ødelægge fællesskabet.
*Husk på at de gamle i familien har gennemgået en udvikling, du ikke er nået til endnu.

Når vi fremhæver sådanne statements, er det fordi, der er noget at bygge videre på. Rådene er umiddelbart noget simple og overfladiske. F.eks. er der jo en årsag i den indre psyke, hvis nogen har behov for at bagtale andre. Her er det mindreværdet, der skal gøres op med, og det er meget sjældent et nok så velment råd kan få folk til at stoppe deres forehavender.
Det spændende ved bogen er netop, at den igangsætter nogle af de emner, man selv går rundt og tumler med og får dem sagt højt og legaliseret.
Emnerne er mange.

Fra kærlighed til selvudvikling til døden.

De to er også samlet i nogle interessante samtaler, der igen kan virke lidt vel almindelige og overfladiske. Men det er de ikke. For igen er der afsæt til, at man kan få lejlighed til at udvikle egne tanker over nogle yderst interessante emner. 

 Som også åbenbarer viden for os om f.eks,. at vores arbejdsetik og høje arbejdsmoral herhjemme gør os stessede, uanset om vi har et arbejde eller ej. Og selv om bogen indeholder modsætninger som Katrine Guldagers skepsis overfor terapi, selv om hun kommer ind på psykoanalysens betydning for hende, ja så gør det ikke noget, idet det netop er modsætninger i holdninger og adfærd og bevægeligheden i ens nuancerede synspunkter, der er vigtig at få legealiseret.


En dejlig bog. 

Et ganske interessant indlæg i holdningerne til livet, kærligheden, smerten, følelserne og døden.