Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Supertrends PDF Udskriv Email

supertrends - bog

Lars Tvede 
Supertrends
336 sider
Politikens Forlag

 

Det spændende ved Lars Tvedes nye bog er, at han gør op med fortiden ved at forklare os, at der ikke nødvendigvis er så meget under solen, som vi går og tror. Han kommer ind på, at for nogle årtier siden havde ingen forestillet sig, at en computer kunne vinde over et menneske i skak. Det lykkedes så kort tid efter for Deep Blue. Han fortæller også, at gensplejsning har man i massivt omfang benyttet sig af gennem årtusinder. Se f.eks. siger han på de ca. 160 hundearter, der er avlet af mennesker med udgangspunkt i den grå ulv. Moderne majs nedstammer fra en græsart, der hedder teosint, hvede er en krydsning mellem tre forskellige græsarter, der iøvrigt senere er blevet genmanipuleret, bl.a. gennem bestråling. Bananer kan ikke sætte frø, og de frugter, vi spiser idag, er typisk større og mere saftige, end naturen oprindeligt bød på.
Lars Tvede mener således videre, at efter vi har kopieret menneskelige gener, vil udviklingen i biologi følge hovedtendenserne i udvikling af computerteknologi.
Og så er det, at Lars også spørger sig selv og læserne med hvilket formål, vi skulle modificere dyr og planter. Ja, det kunne jo, mener han, være for eksempelvis at skabe nødder, som man ikke kan blive allergisk af.
Det er en bog at blive klog af, og ovenstående er blot en lillebitte flig af det enorme videnspotentiale, der kommer frem i udgivelsen, der har undertitlen 50 ting du bør vide om fremtiden.
Og noget af det, vi skal vide, er, at der ikke er så meget nyt under solen, som vi går og tror. Verden har altid været i udvikling, og vi behøver ikke lade os skræmme af alverdens nye teknologier, der helt sikkert vil forme vores fremtid.
Lars Tvede har i interviews givet udtryk for, at det bl.a. er arbejdet med sine bøger, der bringer ham fremad. Og at han håber, at læserne ligeledes får så meget ud af dem, at også de bevæger sig fremad.
Og vi må sige, at alene den enorme viden, Lars har opsnappet her og der og alle vegne og giver videre i bogen vil kunne berige vi læsere med nye tilgange til analyser, videnskab og parametre for de kommende års udvikling. Hver gang, man læser en Tvede-bog, så er der nye sammenhænge og nye aha-oplevelser, der dukker op foran os, og på en eller anden måde bliver man lidt mere rustet til snakke om løst og fast og også kunne se sig selv i mere seriøse snakke. 
Lars Tvede har mange af de argumenter, man kunne savne, for f.eks. fremtidens kernefusioner og fremtidens energiudfordringer og valutascenarier og pengestrømmene rundt om i verden.
Bogen er skrevet i et ligetil og let forståeligt sprog. Og med en misundelsesværdig viden, som Lars ikke på nogen måde skjuler for en stor dels vedkommende kan hentes med nogle klik på internettet.
Vi læste bogen med stor fornøjelse og blev klogere på begreber som clean meat, vandrensning ved hjælp af solstråler, et bud på fremtidens forfattere,, fremtidens intelligens, oplevelsesøkonomi, frugters bevægelighed med dyr, de kunstige ændringer på menneskets udseende mindst 14000 år tilbage i tiden. Og meget meget mere.
En skatkiste af viden og indsigt.