Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Flaskebarn PDF Udskriv Email

flaskebarn - bog
 
Katrine Quorning
Flaskebarn
96 sider
MuusmannEn spændende måde at beskrive en problematik på. Forfatteren har valgt gennem tegninger og grafik at fortælle, hvordan det er at vokse op i et hjem med alkohomisbrug. Hvordan man skal skjule sig og skamme sig, hvordan man skal gennem ting for omverdenen, og hvordan man skal passe på, passe på og passe så meget på , i det her tilfælde sin mor, at man bliver voksen alt for tidligt.
Hvordan det føles, når mor sender en sms, at nu begår hun selvmord. Hvordan det er at se sin lillebror stå i en døråbning med tårer i øjnene, og mor sidder bagved i sengen og ligner et monster.
Om det ritual, den lille familie skal igennem, hver gang moderen bliver ædru, beder om tilgivelse og lover aldrig, aldrig mere at drikke sig fuld igen.
Grafikken er ledsaget af meget præcise og sigende tekster, der udover at ledsage familien også kommer med tørre tal på, hvor mange familier, det overgår, og hvad det koster samfundet at have en alkoholiker i familien.
Og tænk engang, når mor truer med at hænge sig foran barneværelset . . . 
Så er det altså, at man gribes af romanen her, der for det første er autentisk men også er serveret på en måde, der er både elegant og troværdig.