Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Det store K PDF Udskriv Email

det store k - kim larsen - bog

Henning Pold
Det store K
153 sider
Muusmann

 

Mange af os kan ikke få nok af Kim Larsen og ærgrer os over, at han ikke længere er iblandt os for at lave nye sange. Med den her udgivelse er det som om, at hans gamle sange får nyt liv i og med, at vi kommer meget tæt på de begivenheder og det miljø omkring Kim, der var med til at skabe dem.
Bassisten Henning Pold, der rejste og spillede med ham i tre årtier, har udgivet en fantastisk bog, der får minder og glæder til at blive så nærværende og ægte, at man føler, han sidder foran dig og fortæller historier.
Han fortæller åbent og frimodigt om de op- og nedture, bestemte meninger og bløde pletter i hjertet, der skabte virakken omkring Kim Larsen. Vi får en masse anekdoter om de sange og den storhedstid, vi kender, og vi får også meget andet end det: En indsigt i det af musikernes engagement, der i lange perioder distancerede dem fra alt og alle inclusive koner og kærester, om hvordan Kim som princip altid valgte den snoede og hullede vej frem for den lige, og hvordan fejder med pressen efter forfatterens mening skabte nedture for Kim f.eks. i kølvandet på LPén Wisdom is Sexy.
Det store K er ikke en hyldest til Kim Larsen. Den er forfatterens evne til at iagttage en epoke i dansk musikliv og formidle den til vi læsere, der er vilde med insiderviden, ikke på en paterisk eller popularistisk måde men med en forfatterånd og -hånd, som mestrer at fortælle the good read.
Vi får at vide, at Kims stemmebånd aldrig stod stille. At han altid var igang med en eller anden idé. At idéen til Jutlandias tekst kom, da han så et afsnit af Paul Hammerichs serie om "Gamle Danmark". Om de forskellige temperamenter mellem Kim Larsen og bassisten Peter Ingemann, der endte i nogle rigtigt gode indspilninger til albummet Yummi Yummi.
Og sådan kunne vi blive ved.
På en meget poetisk og kærlig måde er det lykkedes forfatteren på et relativt begrænset sideantal at få nedfældet store dele af store Kims historie med billeder og noter skrevet af mesteren selv - hvad mon hans familie siger til det -, som f. eks. en håndskreven tekst til kæmpenummeret Om Lidt. 
En mere end flot bog.