Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Jens og Marie PDF Udskriv Email

 

 

 jens og marie - bog

Linda Jessen
Jens og Marie
520 sider
Hovedland

 

Ikke bare er dette en stor roman om forening af to forskellige kulturer.  Det er også en stor roman om forening af de forskellige sider af sig selv, som åbenlyst og måske en lille menneskealder har været i konflikt med hinanden. Men som nu for alvor kommer frem i eget søgelys, om man så må sige, for så at række ud efter hinanden. På trods af at noget stritter, på trods af, at man har lyst til at løbe skrigende bort, på trods af omstændigheder så mange, at det kan synes helt hen i vejret.
Hvorfor dog slå knuder på sig selv i forsøget på at få livet til at fungere?
Svaret findes i denne bog. 
Svaret på nogle af livets mysterier findes i enkel romanform, der tillige er fyldt med den humoristiske optrin, vi alle ofte ser for os, f.eks., når hovedpersonen Jens efter an temmelig lang afhandling om forelskelsens og ægteskabets velsignelser får friet til sin Marie med ordene:
År Marie, vil du gifte dig med mig.
"Hun var ved at le, men kneb tænderne sammen. Det var jo i grunden så forfærdeligt rørende, at det lange menneske lå her på knæ og fik snavsede bukseknæ, .. . . ."
Hvor ofte har man ikke forestillet sig sådanne absurde og langstrakte scener, uanset om man har været vordende ægtemand eller blot tilskuer til en film og frieri.
Flot skrevet og så med et afsæt i den virkelige verden.

Jens og Marie er en dokumentarisk roman, der skildrer redaktør Jes Jesse og hans kone, Marie, født Fibigers samliv, deres kærlighed og deres fælles kam for, at Flensborg-området efter en folkeafstemning kunne genforenes med Danmark.
I 1884 rejser Marie til Sønderjylland, hvor hun møder Jens Jessen. Mødet bliver en skuffelse, men tre år senere bliver de gift. 
Vi kommer i romanen til at følge de kampe, der forestår ægteparret i kampen for et mere helt Danmark, og vi befinder os konstant i spændingsfeltet mellem de intellektuelles fjerne meninger om dette og hint, mens realiteterne i Danmark brager afsted på en måde, der hverken reelt eller inderligt optages af Hørup, Brandes eller H. P. Hansen.
Forfatteren har med bogen skabt mange ting. En kærlighedsroman, en skildring af en vigtig tid i Danmarkshistorien og forskellige personers idelige kamp for noget, de hver især tro på. Sproget er fremadskrivende og sat sammen, så man bliver grebet og engageret som i en spændingsroman. en kan Linda Jessen godt være bekendt.