Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Danmark syd for grænsen PDF Udskriv Email 
danmark syd for grænsen - bog
Hans Christian Davidsen
Danmark syd for grænsen
232 sider
Hovedland

En juletur til Flensburg eller en indkøbstur til Förder og Fleggaard kan ofte gøre det, når vi danskere skal en tur sydover. Den her bog animerer til nogle helt andre følelser og får os ind i den enorme kultur, der ligger i at kende til lokaliteter og historie syd for grænsen.
Et sted ved vi alle, at det første, danske juletræ blev tændt i 1811, og at traditionen stammer fra Tyskland. I bogen her fremstår detaljerne om de tyske juletraditioner, om julemuseet dernede, om hvor langt dybere end som så, det stikker, når vi vælger at tage til julemarked i Flensburg og få gluhwein.
.
Det er naturligvis kun en lille del af den meget veldokumenterede bog, der nuanceret beskriver den historie og rigdom, man møder i sammenstødet mellem dansk og tysk på den smalle landstrimmel mellem Nordsøen og Østersøen.
Vi kommer omkring steder som Danevirke, Frederikssstad, Hedeby, Nordart, Nolde-museet, koncentrationslejre, teatre og museer i Flensburg og mange, mange andre steder, der hører med til historien om, hvorfor vi af andre årsager end de økonomiske drager et smut over grænsen.
Bruger man nogle timer mere end bare de, der skal til for at fylde bagagerummet op, så får man med den her bog en superguide til at føre os fra Husum til Slien, fra Himmlers interesse for Haithabu og til pragtfulde billeder af Gottorp Slot, billeder fra fattigshjælpsdåser til fortjenestmedaljer, skønne billeder af kunsten i grænselandet osv. osv..
En lækkerbidsken hvis man vil en smule mere end bare sige, man har været syd for grænsen.