Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

En kugle af liv PDF Udskriv Email

en kugle af liv - bog

Bo Green Jensen
En kugle af liv
454 sider
Frydenlund


En dejlig bog. Skønne fortællinger. Humor så det emmer af indre overskud. Personlighed så det brager, og så bliver vi taget med ind fra scenekanten til en stor forfatters personlige liv og intime betragtninger.
Bogen er skrevet til forfatterens i skrivende stund 7-årige datter for at give hende en fortælling om de første år af hendes liv.
Forfatteren giver os med sin pen en gave så stor, at man må undres over, hvor enkelt, tingene kan gøres, når man er ude i historier og fortællinger og tilbageblik på ens eget liv.
Bo Green Jensen har en formidabel evne til at fremstille de mest detaljerede og umiddelbart ligegyldige ting til ophøjede, elitære og sanselige vibrationer, og man må se det som en ære at være med på rejsen gennem hans personlige papirer.
Hvorfor?
Fordi vi lærer, at alt har betydning. At de mindste ting i vort liv er et led i en rejse på vej mod endestationen, og at det betyder mindre, hvad man laver, blot man kan berette om det og tænke tilbage på det, man har gjort, og kan berette om det indvordes og muligvis til gavn og glæde for nogle få eller mange.
Nu har forfatteren så valgt at fortælle om sit liv til en syv-årig, hvilket absolut ikke gør bogen mindre interessant. Det er ofte ved at se tingene med barnets uspolerede modtagerøjne, vi får det bedste frem -; uden forstillelse, fortielse og spil.
Og så leger forfatteren med sproget, så det er en lyst, og så enhver forældre forstår:
Frøken Flitsbue græder og stritter imod,
højt at flyve, dybt at falde i praksis, hybris for begyndere.
Jeg bruger stadig ikke cykelhjelm, jeg bliver aldrig klogere.
Og uendelig meget mere af den poetiske skuffe.
 Så gør han grin med tjekketheden i hans egen husstand på Frederiksberg ved, at han husker, at datterens første ord var "Det ve´ jeg ikk´".
Samfundssatiren er også under kniven hos Bo Green Jensen. Slut med tre gange 0, som ethvert barn kan huske, nu går man på nettet for at blive rundforvirret.
Vi er også med Bo Green på ferie i Venedig, hvor datteren lærte at gå.
Bogen er fyldt med hverdagsbetragtninger på en måde, der er varmt og universelt og giver os inspiration til at få vor egen fortælling og vort eget liv skrvet ned i en kontekst, der trods alle ubehagelige stunder har en snert af humor og evighed over sig.
Bravo Bo Green jensen.