Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Vinterland PDF Udskriv Email

 vinterland - bog
Kim Faber &
Janni Pedersen
Vinterland
464 sider
Politikens Forlag
 
En velkendt fortælling om en politimand, der bliver forflyttet til et udsted, i dette tilfælde den søvnige by Sandsted, iscenesætter denne hersens krimi, der meget vel kunne være manuskriptet til em film. Så skarpe er replikkerne, så rigtige er miljøbeskrivelserne. Martin, politimanden, skal så samtidig passe sin demente far, hvilket absolut ikke er nogen let sag. Men i bogen socialrealistisk korrekt, hvis man kan sige det sådan.
Udover at skulle lede en ny politistation i en søvnig landsby lider han under frustrationerne over faderen.
 Forfatterne er eminente til at beskrive på den ene side Martins kamp med efterforskning og så på den anden kampen med den demente fader, som man dog kan synes er lidt søgt, at han netop har til huse i Sandsted, der tilmed er Martins barndomsby.
Nå. . .  .
Er det terror da en bombe dræber en lille snes mennesker ved et julemarked på Kongens Nytorv? 
Selvfølgelig er det det, og man kan altså for sig ganske udmærket se Janni Pedersen foran Domhuset i København, hvor hun så ofte har stået i TV-reportagerne. Plottet er ufattelig godt udtænkt, og der er virkelig lagt kreativitet ind i bogen blandet med en stor bunke af de overvejelser, netop journalister og kriminalreportere må gå igennem, når de nærmest på sidelinjen følger efterforskernes forsøg på at opklare komplekse sager med enorm offentlig bevågenhed.
Forfatterne forstår både at fremstå troværdige såvel i deres detajlbeskrivelser som af de stilsikre omgivelser. Og så får vi også til lejligheden lige en gang klima, idet vi får en lyn-beskrivelse af isbjørnes desparate kamp for at overleve, når den verden, de i årtusinder har levet i, nu i bogstavelig forstand smelter og forsvinder under deres poter. 
En glimrende krimi.