Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Halvfems huller i himlen PDF Udskriv Email

 

Jennifer Clement
Halvfems huller i himlen
260 sider
Hr. Ferdinand

 

En bog fyldt med sanselighed og miljø. Vi befinder os i USA blandt skæve ekskistenser i en trailerpark. Bagsiden af et USA, som vi godt ved eksisterer men som de fleste af os på en eller anden måde enten ignorerer eller ikke vil vide af eller blot tager en dyb indånding når vi står overfor det og ubevidst eller bevidst udnytter for måske endda at skubbe endnu mere til læsset.
Bogen handler om den 14-årige Pearl, der siden sine helt unge år sammen med sin mor bor på forsædet af en gammel bil. Hun bor selv på forsædet, moderen bor på bagsædet. 
En trøstesløs situation. Livet bliver beskrevet ikke blot i ord men også med de følelser, som forfatteren formår at frembringe i os, når hun beskriver, hvordan Pearl må snige sig rundt for at stjæle cigaretter.
Jeg var ekspert i at stjæle cigaretter. Dette og så det at lave hendes lektier var mit job i venskabet med April May.
Job i et venskab. Forfatteren får os til at trække på dybe sandheder og på smilebåndet, når hun kommer om med vendinger som 
En ven kan på et splitsekund blive din dommer.
At være sammen med dig er som at have et par smukke ørenringe eller en ny kjole på.
Og mange, mange andre udsagn og sætninger. Man smager ordene, og man smager de lidelser, de to kvinder hver for sig går igennem.
Smukt, rørende og meget blidt beskrevet.
Læs hvordan Pearls mor fødte Pearl helt alene i et badekar, mens hun bad en rosenkrans. Smukkere og mere tragisk kan en fødsel ikke beskrives. Man er solgt.
Læs bogen. Den er pragtfuld. Du bliver rørt til tårer og når også at komme op i det hovedrystende, røde felt, når uforstående børnehjemsfolk kommer for at inspicere trailerparken.