Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

En grav til to PDF Udskriv Email


 En grav til to
 
Anne Holt
En grav til to
363 sider
Modtryk
 
En spændende måde at lave krimi på. Der er flere og også aktuelle plots i romanen, der er første bog om Selma Falck; en tidligere elitehåndboldspiller og stjerneadvokat.
Selma Falck, der i romanen igennem fremstår som ret alene og venneløs får på et tidspunkt kontakt med en af Norges hjemløse; en tidligere betjent, der faldt i unåde hos politiet og nu lever på gaden.
Her bliver det hele for alvor samfundsrelevant. For ligesom den hjemløse er faldet fra tiderne, så har også Selma mistet både karriere og familie på grund af ludomani.
Historien er også, at en norsk langrensstjerne er anklaget for doping. Eftersom at stjernens far har en klemme på Selma, så bliver hun som tidligere stjerneadvokat mere eller mindre tvunget til at påtage sig sagen. Han vil naturligvis gerne have sin søn renset.
Som Selma får arbejdet sig ned i sagen, opdager hun uregelmæssigheder i Langrendsforbundet. Og så bliver en anden langrendshelt fundet myrdet. For at det ikke skal være løgn, er det Selmas gudsøn. Og da det hele sker før OL i 2018 bliver sagen på et tidspunkt anset for en international forbrydelse; er der andre lander, der står bag, at Norge ikke må deltage i OL 2018.
Bogen er en god indgang til det økonomiske rod, de lyssky forbindelser og de personlige omkostninger, der ofte findes i toppen af elitesportsverdenen.
Sproget er fint; man kommer hurtigt ind i handling og historie, og scenen er godt sat delvis med dateringer og årstal og  afbalancerede længde på kapitler.