Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Oostende 1936 PDF Udskriv Email

Oostende 1936 - sommeren før mørket faldt på
 
 
 
Wolker Weidermann
Oostende 1936
192 sider
Turbine


Vi bliver aldrig færdig med Nazi-tiden. Og vi bliver aldrig færdig med at læse om den optakt til krigen, folk befandt sig i, og om den lykke og det liv, der blev totalt  ændret for folk, der voksede op i trediverne.
Bogen her oser af kultur, forfatterskab og kunstnervirke. Vi befinder os i den tyske badeby, Ostende, hvor godt nok feriestemningen hersker, men bagved alting ligger den truende nazisme som år senere vil udslette et kæmpetal af den jødestand, som de to forfattere i bogen handler om, Stefan og Joseph.
Forfattere og forfattere. Hver har de deres måde ikke at være helt on på emnet. Man mærker opløsningen fra faget, der på den måde ganske utilsigtet sikkert men ubevidst fra den her bogs forfatter genialt understreger det tyske samfunds opløsning af drømmene.
Bogen, der er hammergod i beskrivelsen af hoteller, parasoller og feriestemning, er hurtigt læst men er til gengæld en eyeopener og en metafor for, hvordan det kan gå med drømme, hvis den løsslupne stemning, folkefornøjelserne og sorgløsheden breder sig alt for meget.
Et samfund kan hurtigt gå under, hvis det lever på baggrund af noget egentlig ganske ustabilt. Sagde nogen romerne.
En sød og meget velgennemtænkt bog.