Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Små piger er selvreparerende PDF Udskriv Email

https://imgcdn.saxo.com/_9788793724426/0x500
 
 
 
Søs Biel
Små piger er selvreparerende
342 sider
Mellemgaard
 
Man lærer rigtig meget af denne bog. Alene gennem forsiden med den forknytte pige, der trækker sig ind i sig selv, måske tankefyldt, måske sorgfyldt, måske ved at rejse sig selv eller ja, reparere sig selv? Her lærer vi en masse om, at det er ok at tage vare på sig selv, hvis andre ikke er i stand til det. Tid til en stille stund, tid til at trække vejret og forsøge at nå op til overfladen ved at dykke ned i den.
Vi lærer også i bogen, hvor vigtigt det er at lytte til andre. Ikke nødvendigvis at forstå andre, for hvem kan inderst inde det, men at lytte til dem og handle ud fra det, de italesætter. Både når man vil bygge om på sit hus, der jo i overført betydning er en selv, man bygger om på, men i utallige af livets andre sammenhænge, hvor fagfolk og godtfolk må have lov til at komme med gode råd og vejledninger, før de bliver afvist. For på den måde at kunne vælge selv. Vi lærer, hvor vigtigt det er at have nogen omkring sig, der tvinger en til at tage ansvar for ting, for økonomi, for holdninger, for sig selv, når man bare har lyst til at lade alt flyde og overlade roret til andre. 
Forfatterens bog er personlig og dokumentarisk. Og er blevet til ud fra forfatterens ønske om at skildre en familie, der på overfladen og udadtil kan virke ganske almindelig, men hvor, hvis omverden og myndighederne havde gravet lidt dybere, ville finde ud af, at familieforholdene ikke er så lette endda, og at der skal noget nyt og radikalt til for at ændre på grundliggende mønstre.
Søs Biels bog er også en bog om at tage ansvaret for sit liv og nægte at lade sig indrullere i manipulationer, fordækthed og direkte løgne, og hvordan man ved at tage et ordentligt tag i sig selv kommer ud på den anden side.
Søs Biel skriver rigtig godt og får rigtig mange lag og nuancer med på sin vej gennem den del af livet, hun har valgt at beskrive. Med en alkoholiseret far, ja nu er traumet så i denne familie alkohol, men som vi læser bogen, kunne det være mange andre onde bylder. Incest, ludomani, intriger, sladder, vold osv osv., der kan få folk til at begå alle former for løgne og psykisk terror. Og hvor man som pårørende kan få et meget blandet forhold til omgivelser og også systemet, såfremt de ikke træder til med en hjælp, vejledning og støtte.
Der er mange, gode lag i bogen, hvor vi meget klart og levende får beskrevet, hvorledes et ungt menneskes teenageår nærmest kan smuldre væk i ansvarlighed overfor den far og mor, der egentlig skulle være der for en men umuligt er i stand til det.
Alt i alt, en dejlig selvbiografi, der lige så godt kunne være en roman af de bedre, hvor mange dele af læserens følelsesregister undervejs kommer godt i kog.