Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Rigets runer PDF Udskriv Email

Rigets runer

Lisbeth M. Imer
Rigets runer
100 sider
Aarhus Universitetsforlag

 

En lærerrig bog der fortæller os, hvad runer egentlig har af betydning. At det IKKE kun var runestenen i Jelling, der er interessant i Danmark men også fortællingen om hvordan runerne kom ind i det danske sprog via kristendommen, og at vi på flere måder holder fast i dem endnu, eksempelvis i symbolet for Bluetooth, tatoveringer, på fodboldtrøjer og i TV-serier, som forfatteren skriver.
Vi får en masse at vide om bl.a. Vikingetidens runer, ser en forside af Anders And, hvor man i 2017 havde ladet Kongenes Jelling være forside, vi kommer tilbage til jernalderren, og vi får at vide, at verdens ældste runeskrift stammer fra Fyn og er dateret tilbage til midten af 100-tallet. Ganske interessant. Indskriften står iøvrigt på en lille kam af tak.
Der er godt flow i bogen, mange gode illustrationer, vi får åbnet op for den gamle diskussion om, hvorvidt det var det græske, latinske eller etrusiske alfabet, der lå til grund for runernes udseende.
Vi må sige, at når nu bogen kun må fylde de 100 sider, som alle andre i Aarhus Universitetsforlags serie, så er det ganske imponerende, hvor meget vi får at vide om de ældgamle skrifttegn.