Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Solo PDF Udskriv Email

Solo

 

Jesper Stein
Solo
405 sider
Politikens Forlag

 

Urbanplanen på Amager har igen fået en central rolle i en god bog. Planen er blevet debatteret intenst efter, at Morten Pape fik sit store gennembrud med Planen. 
I Jesper Steins nye bog bliver en ung mand bliver nemlig fundet i kælderen på det store kompleks. Han er dansk/palæstinenser, og så må Vicki Thomsen på banen igen. Vi skal nu følge opgøret med hendes egne normer og fordomme, og det giver bogen et ekstra løft, for kender vi ikke alle normer og fordomme i en eller anden form over noget?
Samtidig skal hun kæmpe mod en ydre verden, den ydre fjende, som består af fordækthed, hemmelighed, fortielser og internationale, hemmelige tjenester.
Her spørger man sig selv, om hvordan det kan lade sig gøre at gå helthjertet ind i et opklaringsarbejde med tvivl og fordomme.
Svaret får du så i bogen, og det kunne være en god  morale for sagesløse læsere.
På et tidspunkt i romanen sker der det, som det sker i mange, andre bøger, at to modsætninger skal samarbejde, Vicki bliver ganske enkelt nødt til at samarbejde med sin tidligere og for læserne velkendte kollega, Axel Steen, der nu har forladt PET og er nu sikkerhedschef i en international investeringsbank.
Så kan vi godt lugte, hvor forfatteren vil hen med sin handling. Og vi bliver da heller ikke snydt for den sædvanlige spænding i Steins bøger. Den er god nok. Men - man synes dog visse steder under læsningen, at genren, og det har ikke nødvendigvis kun noget med Steins bog at gøre, kunne trænge til et løft væk fra de sider af destruktivitet og mørkesind, som f.eks. Axel Steen lider under. Han har lidt svært ved at være glad, kæmper med en indre dæmon, selv om han endda nu har en familie at passe på. Han er aldrig glad. Han har det svært. Det bliver vi aldrig i tvivl om. Hvad man som forfatter kan gøre for at dreje den menneskelige faktor over på noget andet, det vil vi glæde os til at se fremover.
Foreløbig kan vi sige, at Jesper Stein på ingen måde svigter og denne gang leverer en rund, stabil og helstøbt vare.