Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Heinz i Hitlers luftwaffe PDF Udskriv Email

Heinz i Hitlers Luftwaffe

Susanne Kragh
Heinz i Hitlers Luftwaffe
304 sider
Trykværket

Selv om det er videreformidlet af en skribent, så kan man absolut tale om en yderst spændende og meget vigtig førstehåndsbretning om tilværelsen som iindrulleret soldat i det kolossale militærapparat i 2. verdenskrigs Nazityskland. Og ikke mindst -, hvad drev folk ind i riget som ganske unge, og hvordan vil de forsøge at berette for andre, hvad krigen har betyder, og hvordan det har påvirket deres liv.
Hvordan klarede de sig, hvad med piger, hvad tænkte de?
Alt det kommer vi meget tæt på i den her udgivelse, der er spændende som en krimi og autentisk som den fine dokumentarskildring, den er.
Heinz Wiesenhöfer blev i 1941 som 19-årig og netop uddannet ingeniør en del af Hitlers enorme hær. Han har til redaktør Susanne Kragh fortalt en lang, lang historie om hans barndom som medlem af DJK (Deutche Jugendkraft), videre langs tilbageblik på Heinz aner, tyskernes eget syn på sig selv efter nederlaget i 1. verdenskrig, Weimar-republikkens tid, Hitlers udnævnelse til kansler i 1933´, høsthjælp i Østprøjsen. . . . 
Tidligere har Heinz selv forsøgt at få beretningerne udgivet, men det er først nu, fortæller forlaget i følgebrevet, at tiden er moden til, at Heinz frit kan fortælle.
Det er muligvis rigtigt spottet, idet man udmærket kan forestille sig, at udbredelsen af bogen herhjemme og sikkert også i Tyskland ville være beskeden, når det gjaldt en tysk kriger fra dengang . . . . 
Når det så er sagt, er bogen virkelig værd at læse. Der er masser af dokumentation, identitetskort, flyver-logbogs-billeder og f.eks. også billeder af en hytte, som Heinz brugte til vagt og opvarmning efter indrulleringen i 1941.
Bogen er enormt nærværende og autentisk og viser også et billede, hvor Hermann Göring og Heinz er vist på samme billede, nærmest ved et uheld, da deres maver næsten stødte sammen under en parade.
Der er kommet rigtig mange bøger om 2. verdenskrigs rædsler. Den her bog er en personlig beretning, der også vidner om det overskud, man har, når man ved, man udmærket kan udføre en opgave men også finurligt med en side af sig selv oppebærer en form for distance til opgaven.