Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Kunsten at være fucking ligeglad PDF Udskriv Email

Kunsten at være fucking ligeglad

Mark Manson
Kunsten at være fucking ligeglad
224 sider
Memoris
 
Befriende. Super. Tak. 
Man siger, at forventer man ingenting, så kan man ikke blive skuffet. Og så går det hele ligesom lidt nemmere. Bogen her tager på alle måder nogle spadestik dybere og lægger op til, at en måde at komme lykkeligt igennem tilværelsen på er at betragte dig selv som et nul. Alle og alting er større bedre og mere lækkert end dig. Og hvad så?
Bogen begynder med en beretning om den amerikanske, nu forlængst afdøde, forfatter Charles Bukowski, som hele livet igennem, også da han var på berømmelsens tinde, vidste at han var en skidt knægt, alkoholiker, uforbederlig skørtejæger, primitiv og modbydelig. Sådan en de fleste på gaden ville dreje helt uden om.   
Han var dog en sand mester i at være fucking ligeglad. 
Andres meninger om ham? Andres indsigelser? Andres måder at leve på. Who bloddy cares.
Den nerve er det godt at have in mente, når man læser bogen. Den ridser en lang række hverdagssituationer op med udgangspunkt i det pres og de krav, som det moderne samfund stiller til en. Og alle de sammenligninger, vi bevidst og ubevidst går og stiller til os selv og hinanden.
Med alverdens dårligdom, kan vi så tilføje, som stress, forvirring og ucentrering til følge.
Og som et modsvar mod øvelser i den positive tænkning, som selvhjælpsbøger fra alle sider, kommer så den her bog, hvor det hele vejen handler om dont give it a damn.
Ikke for at være ubehøvlet eller smart. Men for at passe på sig selv i det ene liv, man har, og som sidegevinst få en masse energi bygget op omkring sig selv, der så igen kan bruges i de relationer, man opbygger.
I første omgang til sig selv. Så må vi se, hvad der fucking er til de andre.
Når bogen er blevet så populær, som den er over hele verden, hænger det sammen med, at den formår at skabe link mellem det eksistentielle, det filosofiske OG det dagligdags.
Den buldrer ikke nødvendigvis igennem som et eksprestog, der har opskriften på, hvordan man bliver en bad boy. Det kunne man godt foranlediges til at tro qua den provokerende titel.
Nej. Den kommer med en række eksempler på, hvordan man får hanket NED i sig selv, samtidig med, at den går ombord i hjerne, hukommelse, livsvalg og andet der hører med til det at leve, f.eks. når noget går galt, så er det sikkert ens egen skyld, fordi man har været et røvhul, der har opført sig tåbeligt på grund af usikkerhed, og hvad er der så at gøre ved det.
Sådan nogle udsagn, det er befriende nye boller på suppen, og det gør den her bog til en lille milepæl i selvudvikling.