Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

De eventyrlige PDF Udskriv Email

Jorden rundt i 80 år med Eventyrernes Klub
 
 
Alex Frank Larsen
De eventyrlige
650 sider
Turbine


Det er helt vildt det her. SÅ mange gode historier på SÅ mange sider for SÅ få penge. En enorm bog der tager pusten fra en, bare man holder den i hånden.
Eventyrernes klub har i december 2018 eksisteret i 80 år. Det her må siges at være et festskrift, der vil noget.
I sin tid blev klubben stiftet af en polarforsker, Peter Freuchen, syntes, der manglede et fristed for globetrottere og frihedskæmpere. Han syntes, man manglede et sted, der kunne hjælpe med at holde fokus og udsyn mod den store verden
Der er fortsat stor aktivitet i og omkring klubben. Der er klubmøde ugentligt, og naturligvis er masser af klubbens medlemmer, ialt godt 100 anno 2018, i fuld gang med at indhente nye eventyr og inspiration verden over til glæde og inspiration fra med-eventyrerne og fremover sikkert også vi andre i mange, forskellige foredrag.
Bogen indeholder mindst navne og ellers mange, store beretninger og billeder fra så prominenter personer som Grev Flemming af Rosenboprg, Niels Juel-Brockdorff, Hans Hartvig Seedorf, Paul Elvstrøm, Prins Peter af Danmark og Grækenland, Erik Seidenfaden,  Mikkel Beha Eriksen, Elis Benneweis, Thor Heyerdahl og Piet Hein, og så er der naturligvis alle de andre mange hundrede andre, som har gjort ting, vi andre knapt tør drømme om.
Naturligvis er der enestående billeder fra nattens magi i Himalaya og af bjørnemor med unger på jagt. Men der er også barske beretninge om folk, der i det tidligere Jugoslavien under krigstilstanden bliver tævet ihjel af to civilklædte politifolk.
Med andre ord får vi førstehåndsberetninger om, hvorledes verden på mange måder også ser ud derude, og ikke kun er fyldt med flotte solnedgange og sejlads på Amazonas, og hvad man ellers kunne drømme om af eksotiske ting.
Men det ligger i eventyrernes blod, at man skal tæt på alle former for virkelighed derude, og det er i bund og grund den beretning, som bogen her leverer.
Knaldgodt. 
Vi får historier om flyvere, der lander i Biafra næsten uden landingslys med skudklare geværer og bombefly i hælene. Vi får førstehåndsberetninger fra Sadan Husseins paladsområder,  gamle billeder fra ceremonielle optagelser i Eventyrernes Klub, mens vi kun kan få lov til at drømme om at smage de Enehøjs Dråber, der er klubbens egen brændevin.
Vi ser også en meget ung Kronprins Frederik på besøg i klubben, og som på en eller anden måde gennemgående tema i bordet får vi et flot ovenbillede af det runde bord i klublokalerne, der er arnestedet for udveksling af beretninger og inspiration fra den ganske verden.
Nu har vi så chancen for at være en lille smule med ved bordet.

Tillykke med jubilæet.