Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Kældermennesker PDF Udskriv Email

kældermennesker - bog

 

Carsten Jensen
Kældermennesker
146 sider
Politikens Forlag

 

Carsten Jensen fortsætter sin  brutale og grove stil fra tidligere udgivelser og medie-optrædender og skælder ud til højre og venstre i sin nye bog om samfundets og verdens tilstand.
Han mener f.eks. ikke, at vi har en flygtningekrise, selv om hele verden altså rent faktisk taler om den. Han mener, vi har en politisk krise, som efter hans mening består i den skelsættende nyhed, at der er europæisk modvilje til at dele ansvaret for flygtningestrømmen. Mon forfatteren  selv ville huse et par flygtninge derhjemme?, tænker man efter at have læst hans opsang.
Carsten Jensen skælder også ud over Joe Biden og kalder ham en klog mand med skarpt blik for "de slagne, handlingslammede demokraters dilemmaer, som ikke er så meget forskellige fra danske socialdemokraters".
Naturligvis skælder han også ud over, at Donald Trump nærmest er indsat som direktør og mener ikke, at hans valg til præsident har særlig meget at gøre med borgernes frie valg, mere mener han det ligner en magtovertagelse, som når en aktiemajoritet sætter sig på ledelsen i et firma. Carsten Jensen er nået frem til den konklusion, at Trump ikke betragter USAs befolkning som borgere men som ansatte i en virksomhed, hvis ledelse slår hårdt ned på kritik.
Carsten Jensen har minsandten også været i Skt. Petersborg i salig 2016 og er af den mening, at byens endeløse forstæder er så triste som noget sted på jorden.
Butikslivet, der vistnok skal vidne om blomstrende kapitalisme, er så forarmet i sit vareudbud, at selv om de ville forære mig hele deres sortiment, ville jeg intet have. Alle mennesker, også de unge, selv de få velklædte, har noget brugt over sig.
Og sådan bliver Carsten Jensen ved og ved og ved med at beklage sig og brokke sig i det uendelige om alt fra afbrændinger af skoler i Paris og så til den ondskab i mennesker, som hans yderst skarpsindigt var vidne til under krigen på Balkan. NU ved han, at mennesket ikke er grundlæggende godt.
Tja. Det eneste vi kan sige er, at man får det lidt mærkeligt med, at en mand overhovedet får lov til at udgive så mange ord om så lidt med meninger og vrede, der blæser i vinden.
Debat? Vi siger gab.
Ikke fordi en forfatter ikke må have holdninger og indlæg i debatter og indspark til diverse magthavere. Men er budskabet at få folk til at åbne øjnene for, hvad der sker, så bør det gøres i et langt mere lødigt sprog. Måske et par redaktører efterhånden skulle have fat i ørerne på hr. Jensen for at fortælle ham, hvordan et budskab går rent ind. Det magter han tydeligvis ikke selv.