Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Elsk dine grænser PDF Udskriv Email

 

 

elsk dine grænser - bog

 

 

Kirstin Damgaard
Elsk dine grænser
154 sider
Forlaget Englehaven

 

En vigtig og meget velskrevet bog om grænsesætning. At sætte egne grænser er i virkeligheden så enkelt, og det er så enkelt og flot beskrevet i Kirstin Damgaards nye bog, at man kan undre sig over, der er så mange, der har udfordringer med det.
Forfatteren kommer med en lang række faktorer, som medfølger, hvis ikke man får sagt fra i tide. Så kan man jo begynde bagfra og se, om der er noget i ens liv, der halter.
F.eks. fortæller Kirstin i meget fine opsætninger, at det er vigtigt at styrke kontakten til sin krop for at kunne sætte sine grænser klart og tydeligt. Med andre ord; er der kaos i kroppen, er man stresset og forvirret, så er der for langt til at kunne mærke sine grænser og sætte dem naturligt og kærligt overfor andre.
Hun siger også, at man ikke behøver forklare, hvorfor man sætter en grænse. Man gør det bare. Stille og roligt. Rart at vide for os læsere, der ofte roder rundt i hjernekisten for at finde på forklaringer på dette og hint, hvorfor vi ikke vil med til julefrokosten, hvorfor vi ikke tager en ekstra tjans på arbejde. Nej tak. Hertil og ikke længere.
Hun fortæller, at redskaberne til samarbejdet med kroppen omkring grænserne er centrering, mindfullness og at lytte indad.
Eller hvad med en rystemeditation eller en åndedrætsøvelse.
Eller tag lige og stop op et øjeblik med at trække vejret. Og hvad mærker du så?

Bogen fortæller på sjove måder, hvad private, personlige og offentlige grænser er og kommer med en lang række eksempler på overskridelse af personlige grænser, som man måske slet ikke i tide opdager er personlige grænser, men man bliver bare så udmattet så udmattet. Vigtigt at vide at det er tilladt at markere her. Stop.

Man skal øve sig, det er en social kompetence at sætte grænser, og så er der gode råd og næsten direkte formler til, hvordan man undgår at komme i klemme i et følelsesregnskab, hvor man gerne vil have kontakt til børnebørnene mod at betale børnenes gæld, som de aldrig betaler tilbage. Eller også gør man det.
Der er mange måder at vende og dreje livets situationer på. Det vigtige er at være bevidst om, at man til enhver tid har retten til at sætte grænser.
Og det forklarer Kirstin Damgaard på eksemplarisk vis. 
Herudover præsenterer forfatteren i forskellige sammenhænge

din lille grænseguide - bog

Din lille grænseguide, 

der er lige så god, og som er 

 

er til dig, som gerne vil forstå grænser, 
og som ikke er parat til at læse baggrund, 
forklaringer og øvelser.
Hæftet består af korte, afgrænsede udsagn og
indsigter om grænser.
En lille inspirationsbog, på 40 sider 
som er nem at indtage i små bidder.