Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Indvandring i velfærdsstaten PDF Udskriv Email

Indvandring i velfærdsstaten

Heidi Vad Jønsson
Indvandring i velværdsstaten
100 sider
Aarhus Universitetsforlag

En spændende bog der ikke bare fortsætter den debat, vi altid står i, når fremmede står og banker på vort lands døre. Men som i særdeleshed også kan være startskuddet på nye, interessante diskussioner ved middagsbordet. Hvem udnytter hvem? Udnytter de fremmede os? Er vi selv skyld i det? Er der huller i lovgivningen? Er der ingen politikere der samlet tør sætte foden ned og gøre op med udlændingpolitikken.
Vi kommer en tur tilbage til begyndelsen af 0erne, hvor Anders Fogh Rasmussen indførte den såkaldte Fast og Fair Udlændingepoltik.
Alene her kan diskussionen begynde, for hvornår er noget fast og fair og for hvem?
Vi ser også på kronikører og debatter tilbage i tresserne og halvfjerdserne, hvor holdningen blandt arbejdsgiverne ofte var, at gæstearbejdere var særdeles velkomne, fordi denne reserve intet kostede i modsætning til husmødre og arbejdsløse. Og bogen giver os fine, historiske nuancer på, hvorledes de på sættervis har haft en stor andel i velfærdsstatens fremgang.
Udover det kommer bogen omkring kendte perioder i debatten som Tamil-sagen, Fremskridtspartiets valgplakater, interne konflikter i regeringen mellem Henrik Svane og Birte Weiss, den iranske revolution i 1979 og til dagens burkadebat.
Interessant udgivelse.

Bogen er et led i Aarhus Universitetsforlags  100 danmarkshistorier, som du kan læse om her.