Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Savner du én PDF Udskriv Email

Savner du én?
 
 
Ilse Sand
Savner du én?
144 sider
Forlaget Ammentorp
 
Ligegyldigt hvor man slår op i Ilse Sands nye bog, er der fine ting, ideer og inspiration  at hente til ens personlige udvikling. I den nye udgivelse er fokus lagt på at se indad, hvis der er et menneske, man savner i sit liv, og hvor man skal have taget den store beslutning, om hvorvidt man skal til- eller fravælge.
Ilse vil hjælpe os i de situationer, hvor vigtige relationer enten er løbet ud i sandet (og hvor vigtige var de så???, red.), hvor de er opstået ved brud, eller hvor de bare er blevet overfladiske.
Ilse er god til at få os til at overveje, hvilke muligheder, der er, og så må vi se bort fra, at der er nogle steder i bogen, hvor argumentation og indhold halter lidt eller i bedste fald er en anelse mangelfuld. F.eks. når hun påstår, at mennesker med  sunde og nære relationer for det meste trives godt. Hvad er sunde og nære relationer? Og hvad betyder det at trives godt? Mindst en million danskere er på lykkepiller, mistrives, er totalt stressede eller i skrantende parforhold. De vil sikkert ofte selv påstå, de har nære og gode relationer. Omvendt har vi jo også hørt om eneboere, der er ganske glade og lykkelige. 
Skal vi runde det mindre heldige ved bogen af, så er hendes spørgsmål til den test, hun laver om ens formåen til at strække sig mod den anden, gammeldags og passer ikke ind i vores moderne måder at tænke på, mens formlen til at udregne ens status i sig selv er anstrengende.
Så er det også sagt.
Og skal vi give bogen karakterer, hvad vi ellers ikke giver os af med, så får den 10 på 10-skalaen.
Fordi den er både overskuelig, skrevet i et nemt og tilgængeligt sprog, kommer med lidt af forfatterens egen historie, giver os direkte og konkrete og særdeles brugbare redskaber -, og som det allervigtigste, giver os anledning til at se indad og få gjort op med den smerte, der ligger dybt indeni, når en relation er brudt. Og beskriver alting, som om det er helt naturligt og også det letteste i verden, og så er det bare med at få gjort på med det nu og her, for det fylder alt for meget i dig.
 

* Gå ikke efter, hvad der er rimeligt, men hvad der er muligt.

* Der kan være mange andre grunde til, at vedkommende ikke har taget intitiativ.
(Hvis man venter på, at modparten rykker først) 

* Der er ingen forældelsesfrist.

* Måske kan du tilbyde noget nyt.

* Vis du er åben overfor en andens version.

*Ingen er i besiddelse af den fulde sandhed.

* Giv en indrømmelse

* Inviter den anden til at tale ud.


* Vis dig selv den respekt at lade falde, hvad ej kan stå.
 
 


Og sådan bliver det ved og ved og ved gennem bogen med forstandige, rørende og særdeles anvendelige råd uden nogen som helst fordømmelse, hvad man jo nok kunne trænge til eftersom, man har haft smerte nok i sit liv, hvis man har oplevet brud og står rådvild og efterladt tilbage. Bogen vil forhåbentligt kunne få nogle af de mest stædige til at give sig og få arbejdet med sig selv og enten sige farvel til smerten og helt og uigenkaldeligt farvel til vedkommende,  man har mistet, eller tage kontakten op på en måde, som begge parter næppe har forsøgt sig med før.
Begge dele, lægger forfatteren vægt på, er lige rigtige. Bare man finder fred med sig selv.
Og det, må vi sige, skulle der være fine muligheder for efter at have læst en bog, der kan få tårerne frem ved blot gennem de enkle linjer at få lov, sådan føles det næsten, at opdage, de muligheder, der er for at komme videre i livet.
Ilse Sand har tidligere skrevet en international bestseller, nemlig Elsk dig Selv. Den nye bog her har kvaliteter, der vil kunne give den samme status.