Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

De ustraffede PDF Udskriv Email

De ustraffede
 
Øbroe & Tornbjerg
De ustraffede
402 sider
Politikens Forlag
 
Hold da op de har noget på hjerte det forfattermakkerpar her. 
Denne gang afdækker kriminalpsykologen Katrine Wraa et mønster af en række hængninger, der umiddelbart ser ud som om, det er mænd, der har hængt sig. MEN så finder retsmedicinerne ud af, mændene er blevet bedøvet før hængningen, og at flere af dem der på et tidspunkt har været anmeldt for voldtægt.
Så kan læseren jo nok regne ud, hvor noget af bogen i hvert fald bærer hen af.
Det gør heller ikke spor, for udover spændingen er det selve samfundsorienteringen, der er på spil her. Hvorfor er retssystemet udviklet, som det er, hvorfor falder der iøjnefaldende få domme i voldtægtssager, hvorfor er det overhovedet nødvendigt at overveje selvtægt i et retssamfund som vores.
De garvede forfattere leverer virkeligt noget til debatten her og kommer udover en spændende og vedkommende krimi rundt om en række forskellige lokationer og taler også med psykologer og andre fagfolk, og man må sige, at reseachen ganske ser ud til at være på plads.
En psykolog ville på spørgsmålet som i bogen om, hvad man gjorde forkert, hvad er der dog galt med mig, siden jeg havner i sådan et forhold, så ville han netop svare:
Du er i live idag. Så du har gjort mange ting rigtigt.
Bogen er drabende spændende og med en kliché næsten umulig at lægge fra sig. Også fordi den går ind og piller ved læserens egne holdninger, dilemma og etik. Og fordi forfatterne sætter scenen, så det ikke er svært at sætte sig ind i også hovedpersonens privatliv. Det er blevet så moderne, at vi skal have en masse at vide på den konto. Det gør dog ikke noget her. Det står ret meget i vejen for krimien som sådan, for det er tydeligt, at forfatterne har villet noget mere med bogen end bare lave en krimi. Og så må man også godt have lov at brede det socialrealistiske og parforholdstruende ud.