Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Seksualitet skole og samfund PDF Udskriv Email

Seksualitet, skole og samfund
 
 
 
Linne Anne Roien, Venka Simovska og
Christian Graugaard 
Seksualitet, skole og samfund
380 sider
Hans Reitzels Forlag

Nogle gange er det ret befriende og ægte at læse undervisningslitteratur. Især om lidt "farlige emner". Har man levet i mange år, har man ofte enten fordomme, rutinemæssig adfærd eller løftede øjenbryn tilovers for emnet.
Bevæger man sig ind i den her bog, der ser kritisk på undervisningssektorens seksualundervisning, så støder man på emner, man ikke anede også hører med til sexlivet, nemlig social retfærdighed, trivsel, inklusion og demokrati, dialog om sekusualundervisning (der leder tankerne hen på ægte DIALOG om sex som alternativ til to MONOLOGER). Bogen beksriver, at det er vigtigt at erkende, at det KAN værer grænseoverskridende og utrygt for lærerne i seksualundervisning at følge eleverne ind i "det ukendte". Læreren kan føle sig ensom i materialet, og det giver stof til eftertanke om, hvorvidt mindst en af to halvdele i et parforhold lejlighedsvis føler sig ensom med seksuallivet -, uagtet at man har sex med hinanden.
En velskrevet bog der umiddelbart er dedikeret lærere og studerende. Men vi andre har bestemt ikke nogen skade af at læse den, hvis vi vil lidt mere med sex og samliv.