Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Ekspeditionen - et år i rummet PDF Udskriv Email

Ekspeditionen - et år i rummet
 
 
Scott Kelly
Ekspeditionen 
Et år i rummet
390 sider
Don Max
 
Efter endt mission i rummet kom Scott Kelly tilbage og sagde, at han var blevet yngre end sin tvillingebror. 
Sjov anekdote. Man forstår udsagnet, når man har læst bogen her. Alting er så anderledes, så surrealistisk, så gennemgribende dramatisk og alligevel så såre enkelt at betragte en rumfartsmission, se jorden udefra, opleve hele miljøet omkring opsendelsen, forberedelserne osv. osv.
Man forestiller sig ikke ligefrem, at en austronauts far var alkoholiker. Tænker man ikke, at den slags kommer fra velstillede og gode og trygge hjem. Hvordan skal afkommet ellers gebærde sig dér langt over jordens overflade?
Ikke desto mindre lægger Scott ikke fingre imellem, når han beskriver sin barndom. Og det giver bogen vægt og fylde fra begyndelsen, at han indvier os i det. For så må resten forblive autentisk.
Og hvilken oplevelse at komme gennem bogen.
Autensiteten og ærligheden skinner også igennem, da Scott senere kommer ind på, at da han er ved at binde slips på vej mod alteret i 1992, opdager han,  . . .at han slet ikke har lyst til at blive gift. Passende tidspunkt, ikke sandt.
Hvad gør man så?? Gennemfører af hensyn til forlovere og komende brud?? Læs selv. 
Udover det er der mere gods i bogen end i den mest, for nu at sige det mildt, medrivende spændingsroman.
Scott - og sandsynligvis hans ghostwriter - er en blændende fortæller, der lægger kraft og saft i de missioner, Scott har haft i diverse missioner i kampflyvere, snydt døden undervejs og meget andet.
Spændingen og sveden risler gennem kroppen undervejs, og med en kliché, slipper man først bogen, når den falder ud af hånden på en, og søvnen helt automatisk tager over. Mættet af de mange, mange indtryk man får fra, undskyld udtrykket, fjerne galakser og andre sider af jordkloden. 
Bogen er en passende blanding af spænding, dramatik og beskrivelser af hans opvækst og familieforhold. Levende os stærkt fortalt. Som man forventer det af en rigtig astronaut, der har noget at byde på.