Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Meningen med det hele PDF Udskriv Email

 Meningen med det hele
 
 
Jakob Holm
Meningen med det hele
361 sider
Kristeligt Dagblads Forlag
 
Spændende bog. Der er meget, man ikke forstår ved første gennemlæsning, og sådan skal det også være. Jo mere, man fordyber sig i klassiske og filosofiskeemner, jo mere breder tingene sig ud, jo mindre ved man, jo mere nysgerrig bliver man.
Forfatteren stiller direkte og mellem linjerne en lang række spørgsmål om eksistentialisme, om meningen med at levem om at kunne forvalte sin frihed, at undgå at leve efter andres foreskrifter.
Der er kommet hyldemeter af litteratur med opfordringer til at leve mere autentisk, og bud på, hvordan man bliver mere sig selv.
I den her bog er det så sat ind i historisk og udviklingsmæssig sammenhæng og lader eksistentialismen skinne igennem i alle spørgsmål og alle svar på spørgsmålene.
Det bliver man dejlig mæt i. Her er ingen fix-it-løsninger men mere  noget at tænke over ud fra et etisk og filsofosisk perspektiv.
Det kan vi rigtig godt bruge i disse tider, hvor alt foregare zip-zap-vanvittig hurtigt, hvis ikke man sætter sig op og går mod strømmen.
Bogen påpeger bl.a., at vi bliver til i relationen med andre, , at eksistentialisme er humanisme, at vi som mennesker er mysterier, dybest set ikke aner hvad vi vil, at det er videnskab, materialisme og rationalisme, der har undertrykt den menneskelige åndelighed og gjort os ulykkelige.
Spændende tanker - et åndehul fra en verden fyldt med mylder, trafik, stress og ballade.
God læselyst. Det tager tid at komme igennem bogen, hvis man skal have noget rigtig godt ud af den. Men det er al tiden værd.
Og så opfordrer bogen os også til at lave masser af armbøjninger og dyrke masser af sex.
Opfordringen er hermed givet videre.