Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Som det plejer at være derhjemme PDF Udskriv Email

 Som det plejer at være derhjemme
 
Ulla Skovsbøl
Som det plejer at være derhjemme
160 sider
Hovedland
 
Der skal tænkes kreativt, når man som samfund og medarbejdere i socialenhederne skal tage sig af de ældre, der forlader eget hjem for sidste gang.
Og alligevel så er alting så såre simpelt. 
De ældre skal bare behandles, som var de ens egen familie, med værdighed, respekt, anerkendelse og hengivelse.
Det er så lækkert, så lækkert at læse bgen her.
Vi begynder allerede i forordet, hvor psykologen Dorthe Birkmose giver udtryk for sine betænkeligheder ved til sin tid at ende på et plejehjem, hvor der hverken er tid eller overskud til at blive taget af, eller hvor man kommer for sent til at få glæde af de andre beboere.
Så var det, hun hørte om Eden Alternatives tanker og idéer om plejehjem og livsindholdet her. Og så kan det nok være, at vi gennem bogen kommer gennem en rig og spændende rejse.
Eden Alternative er en international bevægelse grundlagt af den amerikanske læge Bill Thomas. Han har som lægefaglig chef på et plejehjem oplevet, at størstedelen af lidelsen for beboerne skyldtes følelsen af ensomhed, kedsomhed og hjælpeløshed.
kærlige, menneskelige relationer i hjemlige omgivelser var løsningen, ræsesonerede han, og bevægelsen holdst sit indtog i lande verden over, herunder Danmark, der nu har en lille snes registrerede Edenhjem.
Når man har gennemlæst bogen her, så er der virkelig håb forude.
Familierne får lov at overnatte hos den døende i de sidste timer, man kan komme og gå, som man vil, holdningen ar, at vedvarende nedskæringer gør jorden kold, der er kaffeslabberas i forteltet, at være bænkevarmere er bare en anden form for medvirken i musikken og ved synet af de dansende, oplæsningen vækker minder, Eden-hjemmenes samarbejde med skoler og børnehaver og inddragelse i det lokale samfund, regnfrakke frem for piller, dyr som rehabilitering, grønt er godt osv osv osv. Ved hjælp af en lang række tekster og billeder får læseren indblik i, hvordan det KAN lade sig gøre at drive plejehjem, også selv om der hist og pist kan værre kontroverser med fagforeningen.
Aktiv som ældre på et plejehjem, total omsorg for og kærlighed til og imellem de ældre på et plejehjem. Jamen, så ER der da vel håb forude.