Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Tilbage efter stress PDF Udskriv Email

 
 Tilbage efter stress
 
Rasmus Lund-Nielssen
Tilbage efter stress
223 sider
Dansk Psykologisk Forlag
 
Det er altid rart, når en fagbog bidrager til kreative løsninger. Noget man ikke umiddelbart tænker over. Det gør bogen her. Den henvender sig til såvel den stressramte medarbejder som til ledelsen på arbejdspladsen, idet man jo er i samme båd og skal have en funktion besat igen efter en stress-periode. Som eksempel kan nævnes. at bogen her giver et råd som skyggeopstart, hvor medarbejderen får  mulighed for at starte meget stille og roligt op ved eksempelvis at sidde hjemme og arbejde, begynde at checke mails en time om dagen, holde fri hver anden dag, se hvordan man reagerer osv. osv. Og bogen fortæller meget opløftende, og det mener vi bogstaveligt, at det kan være, en medarbejder efter en stress-periode aldrig kommer til at føle sig klar til arbejdet igen. Hvad gør man så andet end at acceptere det. Ja én løsning kunne være at finde et andet arbejde. Man skal også være klar over, at det miljø, fortæller bogen, man skal tilbage til på arbejdspladsen, aldrig bliver det samme. 
Forfatteren fortæller om en række forskellige stress-grader og mener et andet sted i bogen, at man skal fritages for performance-kultur. Med et glimt i øjet kan man så som anmelder vide, at der findes arbejdspladser, hvor det er umuligt at undgå performance-flow, idet hele grundlaget for arbejdet ER præstation. Så må man ty til at forlade arbejdspladsen.
Drastisk? Ja naturligvis, men vi har jo kun ét liv.*
Bogen indeholder en række selvfølgeligheder, og det er godt, at de er med. Tag f.eks. den snigende stress som eksempel. Her eksemplificerer forfatteren den type stress som The Bowling Frog, hvor man simpelthen ikke mærker, man er ved at segne, før det er for sent at springe ud af "gryden", og så er det for sent.
Så en bog til at blive klog af. Såvel forebyggende som behandlende.