Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Fartøjschefen, ubåden og Peter Madsen PDF Udskriv Email

 Fartøjschefen fortæller historien om ubÃ¥den og Peter Madsen
 
 
Steen Lorck
Fartøjschefen, ubåden og Peter Madsen
225 sider
Hovedland
 


 
 
 
Der er sikkert en masse meninger om, at et forlag og forfatter nu vil forsøge at tjene en håndskilling på en bog med så tragisk en baggrund. Nu er bogen her altså. Helt sikkert vil den dele vandene, og vi kan da på www.bogsyn.dk afsløre, at forhåndsinteressen for anmeldelsen har været mere beskeden end andre bøger. Det kan vi se på statistikken.
Nuvel, andre medier har beskrevet bogen som værende meget nørdet og næsten udelukkende beskæftigende sig med detaljer omkring ubåde og sejlads med Nautilus. Det er også korrekt, at det er der meget af.
Men der er også så meget andet.
Er man nysgerrig på hele det enorme koncept, som sagen har sat op, så kan man læse bogen  og springe alle de tekniske detaljer over. Og så kan man på en eller anden måde læse, at godt nok siger Steen Lorck nej til, at de to skal sejle ud på havets bund og gå til grunde med Nautilus her. Måske Peter Madsen allerede her havde i tankerne at udføre en udåd mod Steen Lorck og selv leve videre. Ingen udover Peter Madsen ved det.
Bogen indeholder også mellem linjerne og direkte forfatterens beundring for Peter Madsen og næsten et forsvar imod ham for de hademails og den hovedrystende uforståenhed af shitstorms, der tidligere har rejst sig mod Peter Madsen.
På et tidspunkt sidst i bogen mener forfatteren videre, det er en skam, at Peter Madsen ikke endte med at få afløb for al den kreativitet, det tekniske og videnskabelig knowhow, han er i besiddelse af.
Vi vil mene, at forfatteren skyder helt ved siden af her. Peter Madsen har netop iscenesat en kreativitet, der grænser til det usandsynlige dels ved at iværksætte selve den forbrydelse, man må antage, han har begået, eftersom han er dømt for den. Men i allerhøjeste grad har han med sin formået fået sat enorme kræfter af samfundet, politi, retsvæsen, presse og en halv verden i sving gennem sin udåd.
Det er vel egentlig helt godt gået, hvis man skal se sådan på det.
Udover det kan vi lære af bogen, at man aldrig skal stole på alt for skøre og alt for kreative mennesker. Eller måske mennesker i det hele taget? Hvad har de egentlig kørende. Sørg i hvert fald for at være nogle hestehoveder foran og hav altid en plan b.
Det er det umiddelbare indtryk efter at have læst en bog, der giver en sære fornemmelser i halsen.