Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Folkestyret i arbejde PDF Udskriv Email
 
 Folkestyret i arbejde
 
Kaare R. Skou
Folkestyret i arbejde
384 sider
Frydenlund
 
Er man interesseret i demokratiet i Danmark, så er det her et must. Kaare Skou guider læseren gennem de 89 paragraffer i Grundoven, Han kommer ind på, hvordan Folketinget vælges, hvordan valgkampe udformes, hverdagen på Christiansborg, folketingsgruppernes arbejde, masser af tabeller og søjler og diagrammer der vil være en fryd for enhver matematiker. Den indeholder også eksempler på, hvordan man starter et nyt parti, hvordan de 175 mandater er fordelt på landsdele, frihedsrettighederne, behandlinger af lovforslag, ja vi kommer eksremt, langt omkring.
En bog til at blive klog og klogere på politik af. F.eks. også små kuriosums som det faktum, at selv om ethvert folketingsmedlem kan fremsætte forslag til behandling, er der ikke nogen selvskrevet garanti for, at det SKAL behandles. Det er kutyme, hvis det bliver fremsat inden for en eller anden frist. Men det er ikke et krav, man kan komme med.
En spændende bog om dansk politik som kommer med mange gode eksempler på, hvad f.eks. en fungerende statsminister kan. Nemlig at overlade magten til den anden fløj, selv om støtterne råber og skriger. Ganske spændende og kløgtige krydderier i en bog der ellers ud fra emnet KUNNE forekomme tør. Det er den bestemt ikke.