Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Rejsen til Zion PDF Udskriv Email

 Rejsen til Zion af Ebbe Larsen
 
 
Ebbe Larsen
Rejsen til Zion
183 sider

Hovedland
 
Et glimrende vidnedsbyrd på, at man kan, hvad man vil, når man har et mål, der står over en selv.  Budskabet er, omend godt gemt mellem linjerne, ikke til at tage fejl af. Du må stå på mål for dine ønsker, længsler og drømme. Og skabe dig den tilværelse, som - i dette tilfælde - kaldet har givet dig, i andre tilfælde, noget du bare må og skal. Ud over stepperne for nu at være lidt morsom med direkte reference til bogens forside og indhold.
I midten af 1800-tallet og frem til begyndelsen af 1900-tallet krydsede rigtigt mange danskere den amerikanske prærie for at søge lykken i det fremmede. I Zion, hvortil de var blevet kaldt af mormonbevægelsens leder for at søge sig en mere lys og sikker tilværelse i Zion, som det blev kaldt i en del af perioden.
Bogen beskriver masser af de udfordringer, de konflikter, den sygdom, den mismod og det håb, der omgav karavanerne. Mestendels eksemplificeret i Ane-Marie og Niels Pedersens, fra de forlader deres hjem ved Mariager Fjord, og til de slår sig ned i Spanish Fork i Utah.
En bevægende og rørende bog der rører ved noget i os, når det bliver beskrevet, hvordan arvestykker og kære minder må efterlades midt på prærien for at lette prærievognene for last, så okserne kan trække dem.
En imponerende og i visse passager gåsehuds-rejsende bog, hvor vi følger karavanernes trængsler og midt i det hele er nødt til at gøre holdt for at begrave de døde, der bliver angrebet af koleraen. 
En sund bog at læse også om den kærlighed, der går mellem par, som elsker hinanden, men hvor døden kommer imellem, og Gud tager den ene part hjem, og trøsten bliver, at man ses igen i himlen.