Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Tom Jones PDF Udskriv Email

 Bog, indbundet Tom Jones - selvbiografi af Tom Jones


Tom Jones
Tom Jones
446 sider
Forlaget Klim
 
Et god og ærlig bog om en legende, der ikke vil stoppe. Der gennem årene har fyldt verden med det ene store hit efter det andet, og hvor vi fortsat hopper rundt og skråler til Delilah og Green Green Grass of Home. For ikke at tale om Kiss og Sex Bomb.
Manden er bundmusikalsk, ingen tvivl om det, og med den robusthed og også fysiske håndfasthed, han besidder, har han klaret mange af branchens op- og nedture enten med et skuldertræk, en registrering af følelserne, uddeling af et par på skrinet og så videre eller en venten på andre tider.
Alt det kan læses i denne fremragende biografi.
Bogen er skrevet i jeg-form, og man kan derfor opleve fornemmelsen af, at Trussetyven sidder i vores dagligstue og beretter om sine 50 år i musikkens tjeneste.
Vi får at vide, hvorfor John Lennon kaldte ham bøsse, hvordan hans søn kom op at slås med hans oprindelige manager, Gordon Mills, hvordan har lige fra barnsben havde flest damer omkring sig, hvordan hans stemme blev næsten slidt ned, fordi han nægtede mandlig sangersupport. Med humoristiske endelser på mange, mange episoder gennem årene får vi at vide, hvorfor han stort set altid har været på kant med Engelbert Humperdinck, hvordan han engang var ved at blive ædt af en tiger, og også hvordan båndene et eller andet sted, med opfindsom god vilje, går tilbage til Danmark, idet det var i Denmark Street i London, at mange af sangerens første demotapes blev indspillet.
Bogen er lidt underligt sat op, der er mange blanke felter, som om der mangler nogle billeder. De, der er, er ikke imponerernde, men understøtter prosaen i bogen, der er behæftet med en grim stavefejl, da Rod Stewart bliver stavet med D.
Anyway, et sjovt minde at have stående på hylden, en beskrivelse af musikbranchen gennem et halvt århundrede og en kunstner, der ikke er til at vippe af pinden, fordi han lige mangler en pladekontrakt. Han arbejder målrettet med tingene. Han har bestemt sine holdninger. Og man kan undre sig lidt over, at han i den grad tager afstand fra opsætninger og showsene i Las Vegas; en by der i den grad har været med til at øge hans rigdomme.
Forklaringen finder vi muligvis også i bogen. Tomse blev nemlig nærmest tvunget til at bo i USA - af skattemæssige årsager. Han fortæller, at han egentlig hellere ville været fortsat med at bo i Storbritanien, tæt på sit elskede Wales. Men omstændighederne tillod det ikke. Og man får som læser en opfattelse af, at det har sidder på hans skuldre hele karrieren og livet igennem.
Og så er det, at man tænker. Hvad er der ved at være rig og berømt, hvis man ikke bor, hvor man har lyst.
Well, Tom lærte at leve med det.
Læs også hvordan han slap afsted med at begynde at tale til den engelske dronning, noget man ifølge etiketten IKKE må. Først skal hun tale, og så svarer man. Men Tom ville det anderledes, da han var nysgerrig efter, hvordan Prins Philip havde det under en tur på hospitalet.
Og nyd at læse hvor meget familien såvel i hans unge som ældre år har betydet kolossalt meget for ham.