Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Arabernes historie PDF Udskriv Email


Bog, indbundet Arabernes historie af Eugene Rogan 
Eugene Rogan
Arabernes historie
740 sider
Kristeligt Dagblads Forlag
 
En meget interessant udgivelse der i sin originalform på originalsproget for det meste er nogle år gammel. Det gør dog intet. Bogen kommer fint rundt om en ekstra epilog netop om Det Arabiske Forår. Og ved selv en hastig gennemlæsning får man en fin forståelse for de spændinger, der i så mange hundrede år har hersket i regionen. 
Man kan til evige tider diskutere diverse politiske observanser og holdnnger til historiens gang. Således kan man også, og det er det bestemt også blevet gjort, diskutere Eugene Rogans grundlæggende holdning om, at fremmede folkeslag og magter er skyld i regionens elendighed.
Det er naturligvis sandsynligt, holdningen kan tillægges samme soliditet, som da Columbus kom til Amerika og Hans Egede indtog Grønland.
Forfatteren gør dog rigtig meget ud af, at det er altså sådan, det hænger sammen.
I den kontektst kan bogen virke langtrukken men for elskere af kulturen er den en godbid, og så må man se bort fra, at historien beskrives noget subjektivt for ikke at sige ensidigt af forfatteren. 
Historien om Arabien ER i det hele taget en lang affære, og der vil konstant være nye landvindinger og dybder at gøre også litterært for at komme dybt nok ned i den arabiske jord og forholde sig til, hvordan verden er skabt i det verdenshjørne.
Bogens første sider indeholder fine kort, der fortæller om grænseændringer op gennem århundrederne.
Et digert værk der giver en flot indsigt i udviklingen i Nordafrika og Den Arabiske Halvø og appellerer til sanserne og kommer også ind på de skiftende holdninger, vi europæere har haft til araberne gennem tiderne.