Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Verdens magter PDF Udskriv Email
Bog, hæftet Verdens Magter
 
Diverse forfattere:
Verdens magter
310 sider
Forlaget Clement Kjersgaard
 
Inspirende og helt aktuel og meget vedkommende også lidt skræmmende bog om verdens stormagter, og eksempelvis hvad der har ført de enkelte ledere til magten. Hvad var det for et tomrum i det politiske system, der gjorde, at netop de og de mennesker blev sat i spidsen eller kæmpede sig til spidsen for en nation.
Det kan gøres mere eller mindre elegant, på overfladen i hvert fald, men vi får gennem bogen indtryk af, at sympatien ligger hos de, der netop formår at komme til magten ved på snedig vis at overbevise andre om deres demokratiske evner og formåen. Mens de bulderbasser der tordner frem og ikke helt forstår spillets regler, og alligevel vinder, hvad var det egentlig der skete.
Det er nu ikke det væsentlige i bogen, omend meget interessant. Det væsentlige er, at den er skrevet af folk, der virkelig ved noget om sagerne, har sat sig ind i dem og ved en masse om, hvorfor tingene er blevet, som de er blevet. De har i hvert fald et syn på det. Og kan uden at blinke forklarer, at eksempelvis Nordkorea bevarede sin position ved at spille stormagterne Kina og Sovjet ud mod hinanden, og også hvorfor f.eks. Indien allererde i 90erne godt hjulpet af forudsætninger for en spirende og velhavende middelklasse stille og roligt kunne arbejde sig opad på verdnesranglisten.
En aktuel, vil vi kalde det, historiebog - lige til at have med i toget eller sommerhuset.