Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Dus med døden PDF Udskriv Email
Bog, hæftet Dus med døden af Marie-Louise Vianello, Mette Bendixen
 
Mette Bendixen & Marie-Louise Vianetto
Dus med døden
134 SIDER
Egolibris
 
Gennem årene er der skrevet rigtigt mange bøger om at skulle forholde sig til døden og specielt -, hvad stiller man op med en der har mistet. Hvad siger man, hvad skal man være opmærksom på.
Her er en ny en af slagsen og et godt bud på, hvad man i moderne, digitale tider bliver mødt med af overvejelser og ændringer i forhold til det liv, den afdøde levede.
Skal man få Facebook-kontoen slettet? Det kan jo være et sted, hvor venner og familie kan få muligheden for at sige et par ord om vedkommende. Hvad med telefonnummeret. Hvilke tanker går igennem hovedet på de pårørende, når et telefonnummer skal nedlægges. Hvem har det nu? Hvorfor skal man aldrig høre den glade stemme mere.
På en meget kærlig og omsorgsuld måde tager forfatterne os med det virvar af følelser, der kan opstå, når man f.eks. mister en forælder. Når de, man har delt opvækst og barndom med - , ja så forsvinder en del af ens eget liv. 
Bogen kommer direkte og elegant på eksempler på reaktioner, der kan minde en om den afdøde og få følelser og minder uventet sat igang. I supermarkeder, når man får øje på kærestens yndlings-is, et ord udtalt på samme måde som ens mormor gjorde det, en yndlingssag eller bare et pludselig sammenbrud ved busstoppestedet, eller at man går forbi det teater, hvor man var for sidste gang med sin afdøde kone.
Forfatterne forsøger på fornem vis at legalisere alle de tanker og følelser, der dukker på i forbindelse med dødsfald hos ens kære og i ens omgangskreds.
Der er rigeligt at tage fat på. Dejligt at forfatterne på den måde forsøger at synliggøre døden og forsøge at få et forhold til det, der venter os allesammen forude. At komme til at kende en, der har mistet.
Hvad gør man så?
Det har bogen mange, mange brugbare råd til.
* Tal om hvad det er, der giver den efterladte angst:
* Respektér hvis den efterladte i en periode ikke vil mødes. Men hør lige efter en periode hvordan det går.
* Respekter de ikke har lyst til at snakke og fortælle.
Forfatterne forsøger også at gøre op med manges forestilling om, at nogen håndterer sorgen godt og nogen forkert. Sagen er, at man begge håndterer sorgen, bare på hver sin måde. Det hele skal handle om, hvad der er vigtigt og godt for den sørgende - ikke for omgivelserne.
Og så kommer forfatterne med et godt spørgsmål: Hvordan vil du selv reagere ved et dødsfald.  De fleste af os ved det ikke, før vi er i situationen. (Er der da nogen, der ved det, kan vi drillende spørge forfatterne). 

Fin lille udgivelse.