Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Nøgen hjemkomst PDF Udskriv Email


 Bog, hæftet Nøgen hjemkomst af Lars Bjerregaard Jessen
 
Lars Bjerregaard Jessen
Nøgen hjemkomst
298 sider
Skriveforlaget
 


 
 
Forfatteren vil have, at handlingen skrider fremad. Bogen handler om et tilsyneladende succesfuldt par, der har lækker bolig i Florida, spændende jobs og gode børn. Efter nogle år i udlandet vender de hjem til Danmark, og så begynder overfladen at krakelere.
Temaet er fint og kan vendes og drejes i adskillige variationer, og det er det da også blevet gennem årene.
Spændingsfeltet stiger da også i bogens anden halvdel; her er det som om, forfatteren har fat om emne og stof, og så bliver det egentlig helt godt.
Og det går da også over stok og sten med handling og dialoger.
Der er dog for meget handling i bogen og for lidt dvælen ved de enkelte scener.
Det virker for hurtigt og lejlighedsvis kunstigt det hele.
Ord er der masser af, og det virker som om, Lars vil hurtigt frem til den egentlige forløsning/afklaring mellem parterne uden at tage voldsomt meget hensyn til, at alt har sin proces.Måske er researchen heller ikke helt på plads.
Hovedpersonen er hos vagtlægen en tur og får udskrevet lykkepiller. Hvor ofte gør en vagtlæge det?
Vi får at vide, at en hypnotisør vil snakke lidt først og SÅ begynde at hypnotisere hovedpersonen. Hvorefter behandler ellers går igang med det samme.
Så er parret ude at se på bolig i Århus. Her får vi godt nok heller ikke mange detaljer at vide om området, hvor salgsopstillingerne er  osv osv.
En billeje i en lufthavn foregår også nærmest pr. automatik, vupti så har de nøglerne i hånden og kører afsted.
Det virker lidt som om, at en meget stor del af bogen foregår i forfatterrens hovede, og at det er svært at få troværdigt ned på papiret.
En mere langsom indføring i de enkelte replikker og miljøer ville have klædt bogen.
Talent for at skrive har Lars Bjerregaard nemlig. Han skal bare have lidt mere træning i at kombinere handling med at aflevere stoffet.
F.eks.
Emil bad chaufføren om at standse taxien, hvorefter de fortsatte til fods.
Hvordan kommer de ud af taxien, hvordan åbner de døren, afregner de ikke, siger de farvel osv. Alt det KAN formuleres i én sætning, men forfatteren springer over og er hastigt videre.
Men han KAN godt. På forrige sider kører taxien nemlig gennem forretningskvarterer med høje industribygninger, afløst af privat bebyggelse og store parker.


Bliver han tæmmet, kan han blive en fremragende spændingsforfatter. Han får læseren godt nok med. Meeen, vi mangler lidt vedkommenhed. Nogle gange KAN vi ikke se personerne for os. De bliver for overfladiske og karikerede.