Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Turen går til besættelsestidens København PDF Udskriv Email

Bog, hæftet Turen går til besættelsestidens København af Joachim Lund, Claus Bundgård Christensen, Sofie Lene Bak

 
 
Sofie Line Bak m.fl.
Turen går til Besættelsestidens København
264 sider
Politikens Forlag
 


 
2. oplag af dette solide og meget fine værk er udkommet, denne gang som rejsehåndbog i Politikens Turen-går-til-serie. 
En imponerende bedrift, et flot lille værk, en lækkerbisken for enhver historieelsker og en håndbog, der vil kunne få mange yndere af bygninger og steder i København til at blive historisk interesserede.
Det er ganske tydeligt, at forfatterne ved, hvad de skriver om. De har da også bestemt før beskæftiget sig yderst seriøst med emnet i diverse sammenhænge. Og det er totalt flot, så meget de har formået at få ned i sådan et trods alt beskedent værk, af størrelse altså, for indholdet har i den grad udsyn og substans.
Vi får rigtig mange detaljer at vide om modtandsbevægelsen, om bunkers, der blev nedlagt, åbnet igen og nu har rundvisninger for offentligheden. Om Bopas ofte yderst vellykkede sabotage under krigen. Om sabotagen mod tyskernes hovedvarter på Frimurerlogen på Blegdamsvej. Historien om den desværre aktuelle jødesynagoge i Krystalgade og det dengang bagved liggende jødiske plejehjem Naturligvis også om fejlbombningen af Den franske Skole på Frederiksberg. Om skydeskuret på den daværende Bådsmandsstrædes kaserne, hvor dødsdomme blev eksekveret efter krigen. Om barrikaden ved Elmegade og Dronning Louises Bro. Ting som for den almindelige dansker og københavn idag nærmest er gået i glemmebogen, bortset fra lokalkendte og i forvejen interesserede i krig og historie.
Hundredevis af andre meget væsentlige oplysninger om lokaliteters betydning for København og krigens gang kunne nævnes, og godt krydret med autentiske og meget fine små og store billeder og et kort i ny og næ, så giver bogen et fornemt portræt af rigtig mange episoder før, under og efter bombninger, sabotager og anden virksomhed under krigen.
Et værk man skal have stående som håndbog.