Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Overklasssemagt PDF Udskriv Email

 
 Bog, hæftet Overklassemagt af Søren Jakobsen
 
Søren Jakobsen
Overklassemagt
220 sider
Tiderne Skifter
 
Det sjove er at læse, hvor pengene bliver af, når vi handler, hvor mange kroner, der ryger til den og den lensgreve-familie, og hvem der lige købte den der kæde af butikker forleden, så vi nu har leveret kroner til Danmarks næstrigeste osv. osv. 
Med en spiddende præcision og en tilsyneladende enorm viden gennemgår Søren Jakobsen en lang række af de familier, der idag væsentligt ejer butikker, kæder, firmaer og indkomstmuligheder i Danmark.
Et sted ved vi jo godt, at det er den rå kapital og andre, der har magten. Men at magten er centraliseret i få, og alligevel temmelig mange personer og personligheder, det kan godt give stof til eftertanke.
For liebhavere kan der være værdifuld viden at hente i bogen, om ikke andet så for at kunne glæde sig over, at det går den ene eller anden godt eller knap så godt . . . 
For almindelige forbrugere er det en ny måde at tænke på. At hver gang vi putter et bestemt stykke mad i munden, så sørger vi også for, at munden bliver fyldt på et gods eller i en villa på Vedbæk Strandvej.
Og så har forfatteren også humor.
Bare en sætning, da han omtaler husningen af Grevinde Alexandra, som en vis Mikael Goldshmidt tager sig af. Her kommer han ind på, at Grevinden nok ikke ville binde an på nyt huskøb nu og er, for det kunne afstedkomme en nødvendig tilgang til arbejdsmarkedet: Og det er ikke alle grevinder, der kan tåle det.
Grinern.