Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Drømmebilleder PDF Udskriv Email

 

Charlotte Christensen
Drømmebilleder
Carl Gustav Pilos portrætkunst
448 sider
Nyt Nordisk Forlag 

Så smukt og blidt og helt igennem lækkert kan det gøres. Med store, flotte illustrationer er bogen et enestående kunstværk, der stadfæster Carl Gustav Pilos eftermæle på så engageret en måde, at rokokoens øvrige malere i Norden må knejse af beundring.
De magtfulde mænd og de yndefulde kvinder, som tiden var fyldt med, fylder sindet ved hver en side, vi vender i bogen, og fører os tilbage til en svunden tid, hvor elegance og lethed var indbegrebet i kulturlivet, og hvor det var en del af identiteten langt højere end meget af nutidens ditto, der kan virke noget påtaget. 
I bogen her fremstilles den ægte vare, - og det er iøvrigt den første levnedsskildring af en fascinerende billedkunstner på dansk.
Bogen er ovenud flot illustreret - mestendels med nyoptagne fotografier fra danske og svenske slotte og herregårde, hvor hovedparten ikke i det daglige er åben for offentligheden.
Vi får således et stort og dobbelt sigende indblik i en palet af datidens helt store kunstner, hvis værker heldigvis er godt bevaret op i vore dage. Og hvor vi gennem et nydeligt og aldeles kompetent værk får os et helt særligt billede af den kongelige maler.
Vi får også historien om, hvordan Pilo var afhængig af datidens magtkonstellationer, og hvorledes han en overgang som udlænding blev lagt for had i Danmark og måtte gå i landflygtighed i Sverige.
Skæbnens ironi ville så, at det kom til at gå ham langt bedre, end nogen kunne forudse; han blev direktør for det svenske kunstakademi - og fik sin faste gang på hoffets bonede gulve og blandt andre etablerede kunstnere.
En særegen historie, som vi får direkte og også indirekte gennem huden i pragtværket her.
Pilo - med den kølige farveskala, de lyse toner og med de helt personlige malerier.
Den personlighed er absolut kommet frem i den store, flotte bog.