Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Kongeligt porcelæn 1775-1910 PDF Udskriv Email

 
 
 
Laurtiz G. Dorenfeldt
Kongeligt porcelæn
200 sider
Nyt Nordisk Forlag
 
Der er noget ved kongeligt porcelæn. De fleste af os har et forhold til det. Mange afskyr det. Mange elsker det. Man kommer imidlertid ikke uden om, at det er en del af kulturen i Danmark; et stykke Danmarkshistorie med et enormt potentiale.
Nyt Nordisk Forlag har udgivet en fantastisk bog om tiden med porcelænet fra før 1810.
I udgivelsen oplever vi historiens vingesus og på en eller anden måde lærer den os gennem sine mange formidable illustrationer, alle små kunstværker,  at vi skal passe på porcelænet, være mere omhyggeligt med de ting, vi har, at alt kan gå i stykker, og at man skal tage hånd om tingene på den rigtige måde.
En stor sidegevinst ved et stort værk -; og det kommer bare, efterhånden som man læser og bladrer imorgen.
udover en meget kyndig redaktion, hvor man stykke for stykke - undskyld udtrykket - får opbygget sin viden om kongeligt porcelæn, der begyndte produktionen i en tidligere post- og gæstgivergård inde midt i København. Det var Frantz Heinrich Müller, der fik monopol på at drive fabrikken for det næste halve århundrede -,  mens det dog var Theodor Holmskiold, som fik æren af at indrette og lede fabrikken de første tre år.
Vi har her i hånden en ualmindelig smuk bog med fokus lagt på tidens prestigestykker porcelæn, der blev anvendt som gaver og hædersbevisninger, og som iøvrigt for en meget stor del blev brugt af kongehuset.
Vi får historierne af tilblivelsen af fine sager om former og dekorationer, stel til middagstaflet og kaffen og herudover et hav af figurer, vaser og krukker.
Fine sager. Flot opsætning.