Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Mussolinis næse PDF Udskriv Email

 
 
 
Lluis-Anton Baulenas
Mussolinis næse
Turbine
360 sider
 
En god og drønspændende bog om det at ville kæmpe for sin sag, være villig til at gå hele vejen og betale den ultimatve pris.
Handlingen af spundet om om en ung kvinde, Berta Panatis, der i 1920ernes Catalonien får til opgave af dræbe den spanske general, Primo de Rivera.
Romanen er derfor ekstra spændende, idet den bevæger sig tæt på dokumentarismen og historiens vingesus, og samtidig udmærker den sig ved sprogligt at virke meget nærværende og indlevelsesfuld i sine beskrivelser af tid og sted. 
Handlingen kunne dog været en hvilken som helst anden, idet det overordnede plot udmærker sig ved, at brænder man for en sag, så er det ikke så dårligt for ens velbefindende at forsøge at gøre hvad som helst for at nå sine mål.
Nu er vi så i Catalonien, og det giver naturligvis den universelle menneskelighed en ekstra fast dimension, idet vi på en eller anden måde såvel gennem litteraturen som Matadors Røde har et eller andet forhold til Spaniens diktaturperiode. Så at det foregår lige netop dér giver plottet fast karakter.
Og så er der mange universelle læresætninger som:
Den ensomhed, hun levede i, var symbol på hendes frihed.
Tiden står ikke stille undervejs, men gør sit arbejde.

Fine betragtninger.