Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Europæisk litteratur 1500-1800 PDF Udskriv Email

 
 
 
Knut Ove Eliassen
Europæisk litteratur 1500-1800
Fra utopi til bureaukrati
263 sider
Aarhus Universitetsforlag
 
 
Nr. 2 bind i rækken om det stilbrud og den revolte, verden var underlagt, og hvad det kom til at betyde for litteraturen før, under og efter Middelalderen.
Gennem læsninger af klassiske værker som Utopia, Julius Caesar og Den Politiske Kandestøber  undersøger botgen, hvordan litteraturen har forholdt sig til den virkelighed, at fyrstens magt blev et politisk problem og bureakratisk effektivitet en utopisk drøm.
Bogen er andet bind af ialt fire om forholdet mellem periodens litteratur og fremvæksten af en moderne, politisk horisont, samfundet og individet.
De politiske uundgåeligheder er fortræffeligt beskrevet i bogen, der er et fælles dansk/nordisk projekt, hvor de enkelte forfattere har bidraget med tekster på deres eget sprog.
Bogen er skrevet på et absolut akademisk sprog og, ville vi mene, fordrer en vis forudgående dannelse, såfremt man er en ynder af genren.
Den kræver også, at man har absolut forudgående forståelse og accept af, at ændringer i historien har skabt store reformer indenfor litteraturen, og at man har et ønske om yderligere at forske i, hvorfra tonerne i bøgerne gradvist har ændret sig i takt med tiden, og hvorfra forfatterne dybest set har deres inspiration.