Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Palmemordet PDF Udskriv Email

 

 

 

Thomas Ladegaard
Palmemordet
223 sider
Nyt Nordisk Forlag

 

Man skal holde tungen lige i munden, når man læser bogen her om et mord, der rystede verden for 30 år siden. For det hvirvler rundt med analyser og teorier og konspirationsteorier og betragtninger af de omstændigheder, der gør, at folk stadig så mange år efter, tør man næsten sige, stadig beskæftiger sig med mordet.
Som læser af bogen har man næsten lyst til at udbryde: At de gider.
Manden er død, og det er jo en slem nok ting. Men at forstå at man efter så mange afhøringer af Lisbeth Palme, mennesker der har været tæt på mordsagen, undersøgelser af politiet, mediernes menneskealdrende gennemgang af sagerne stadig har forhåbninger om at kunne opklare mordet?
Her får man det indtryk som læser, at det et eller andet sted er en illussion og for at holde hjulene igang og for, at menneskeheden skal kunne opretholde sin tillid til restsystemet.
Efterforskningen af Palmes død blev stort set fra starten kritiseret i en sådan grad, at man set i bagklogskabens klare lys burde have kunnet forudse, at opklaringen af mordet var en umulighed.
Lisbeth Palmes vidneudsagn strittede ganske enkelt voldsomt imod de juridiske dommeres forståelse af sagen, hvorefter den hovedmistænkte, Christer Pettersson blev løsladt og blev det nærmeste, man kan komme en mediestar, der formedelst enorme summer penge blev lokket til at gøre både ditten og datten.
Det er en spændende bog, forlaget og forfatteren har udgivet. Man får som indledning et godt indtryk af baggrunden for Olof Palmes ind- og iscenesættelse som statsminister. Den beskriver minut for minut, hvad der skete på selv mordaftenen og i timerne derefter, og den fortæller en masse om de forskellige grupperinger rundt om i verden, der kunne have haft interessere i at gøre det af med Palme.
Det fyger med vidneudsagn og rygende revolvere, og det er et godt indblik i, hvad politi og efterforskere har siddet med i tredive år. Modsatrettede vidneudsagn og rygende revolvere.
De fleste bliver sandsynligvis derimod aldrig klogere på, om det var en gal mands værk eller en sirlig planlægning af et koldblodigt mord, der var årsagen.
Den viden hører til en absolut snæver inderkreds eller en enkelt galning; det får vi aldrig at vide.
Vi bliver derimod vi klogere i, at der stadig er muligheder for en god kriminalroman spinnet over en af virkelighedens store dramaer.